Koronavírus: két nagy változás az Aldinál

Egyaránt szolgálják a dolgozók és a vásárlók érdekeit. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-21 19:18

Fotó: Getty Image

Komoly változások jönnek az Aldikban

Több módosítást is bejelentett hivatalos oldalán a magyarországi Aldi-hálózat. Mint írják mindezeket a folyamatos és zökkenőmentes kiszolgálás érdekében teszik, melyet a koronavírus-járvány idején is megfelelően akarnak biztosítani. A legfontosabbak a pénztárakat illetve nyitva tartást érintik. Részletekért csak ide kell kattintani. 

Tiszti főorvos: egy negyvenes beteg súlyos állapotban van

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az elmúlt 24 órában újabb 18 fővel növekedett azon betegek száma, akiknél az új koronavírusra a teszt pozitív lett – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szombat kora délutáni tájékoztatóján, ahol egy súlyos koronavírusosról is beszélt. A sajtótájékoztató fontosabb elemeit innen érheted el. 

Koronavírus: ha lehet, ne menjünk a postára

A koronavírus-járvány a postát is terheli, ezért aki teheti, csekkbefizetés helyett utaljon, hagyományos levél helyett írjon e-mailt, a webáruházakat pedig érdemes ellenőrizni rendelés előtt és használni a küldemények nyomon követését – ajánlja a postapiacot is felügyelő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szombati közleményében. További részletek ebben e cikkben.

Kiderült, mennyi magyar fél, hogy elkapja a koronavírust

Februárban és készítettek hasonló kutatást, azóta több mint duplájára emelkedett azoknak az aránya, akik tartanak a fertőzéstől. A számok errefelé beszélnek önmagukért.

Koronavírus: közel ötezer új fertőzött Spanyolországban

Jelenleg 24 926 fertőzöttet tartanak számon az egy nappal korábbi 19 980-hoz képest. A szomorú halálozási adatot is közzétették, melyet itt tekinthetsz meg. 

Operatív törzs: nem foglalták le Budapesten a Csehországba tartó félmillió maszkot

A cseh lapértesülések még másról szóltak szombat reggel, de délutánra már érkezett a cáfolat. Bár a történet rövidre lett zárva, némi részletet innen tudhatsz meg. 

Járványkórházat hoznak létre Szegeden

Szegeden az egykori II-es kórház épületében a fertőző betegek ellátására alkalmas centrumot alakítottak ki – közölte Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának elnöke. A kialakításról, az ágyak számáról, valamint az ellátás magas minőségéről ebben a cikkben olvashatsz. 

Megható molinókon köszönik meg az orvosok és ápolók áldozatos munkáját Debrecenben

A feliratok a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának kerítésén és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház korlátján láthatóak. Most te is megnézheted, ha ide kattintasz!

Egyedül Lombardiában 3251 ember fertőződött meg egy nap alatt

Fotó: MTI/EPA-ANSA/Sergio Pontorieri

Egy nap alatt óriási mértékben nőtt a legfertőzöttebb olasz régióban a vírusosok halálozási aránya – a lesújtó adatok itt állnak rendelkezésre. 

Ingyenesen nézhető filmeket tesznek elérhetővé az iskolásoknak és kisgyerekeknek

Összesen 90 irodalmi adaptációt, történelmi filmet, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilmet lehet megnézni, amelyek hozzájárulhatnak a digitális órákhoz, de tartalmas kikapcsolódást is nyújthatnak. Ez a cikk megmutatja, melyek azok az ünnepelt magyar filmek, amikért már érdemes is indulni, és nézni.

Felszólította Baltimore lakóit a polgármester, hogy ne lövöldözzenek egymásra, mert az ágyak kellenek a fertőzötteknek

Miután kedd este, a koronavírus-járvány közepén hét embert is meglőttek Baltimore-ban, Jack Young polgármester felszólította a város lakosságát, hogy tegyék le a fegyvereiket, és a szabályokat betartva maradjanak otthon. Az elképeszt történet errefelé fog kiteljesedni. 

 

 

Mai nap hírei

A Kuka készíti a Volkswagen elektromos kisbuszának gyártósorát

autopro.hu3 órája

Egy pohár ital és egészségesek maradunk!

napidoktor.hu14 órája

Különleges mobilok jöhetnek a Samsungtól

gsmring.hu15 órája

Nagy mobilos tervek a Microsofttól

itbusiness.hu16 órája

Mikor és kinek lehet hasznos a nappali szundítás?

szimpatika.hu17 órája

Szoboszlait Beckhamhez hasonlítva méltatja a világ leghitelesebb sportlapja

eurosport.hosszabbitas.hu19 órája

Egy lány kipróbálta: 3 hónapig nem evett cukrot, tejterméket és glutént – ez lett az eredmény

joy.hu19 órája

Demeter Szilárdot bocsánatkérésre szólítja fel a Szépírók Társasága

konyvesmagazin.hu19 órája