Két koronavírus-gyanús beteg bukkant fel Magyarországon

Startlap - Startlap
Sajtótájékoztatót is tartottak az ügyben. Esti hírösszefoglaló.

Koronavírus: két gyanús esetet kivizsgáltak, de továbbra sincs magyar fertőzött

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára szombati sajtótájékoztatóján számolt be a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb fejleményekről, óvintékzedésekről és egyéb tudnivalókról. Ha érdekel, mi hangzott el a tájékoztatón, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

A Kínában élő magyarok nem félnek a koronavírustól

Káoszt nem tapasztalnak, nem félnek, de az intenzív óvintézkedések érezhetők a mindennapokban – ez derült ki a kínai magyarok beszámolójából, akiket a koronavírus miatt keresett fel a Fókusz stábja.

Megindító levélben búcsúzik a Margit kórház dolgozóitól a kirúgott főigazgató

Kásler Miklós a “biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében” indoklás nélkül felmentete tisztségéből Prof. Dr. Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját. Ez az a kórház, ahonnan decemberben távozott a sebészeti osztályt vezető Imreh Domonkos – őt a hivatalos indoklás szerint nyugdíjazták. Imreh távozásával hét másik sebész mondott fel. Kásler mostani döntése ellen a Párbeszéd és a III. kerületi főpolgármester is tiltakozott. Időközben eljutott a sajtóhoz Dr. Badacsony levele, amelyet a kollégáinak írt búcsúzóul. A szöveget ebben a cikkben ismertetik.

A kormányhivatal elmagyarázta, miért vették el a dusnoki családtól a kisbabájukat

Rendőrök segítségével vette el a gyámhatóság négy hónapos kisfiukat a szüleitől, mert a gyermekről hónapok óta semmit sem tudtak a hivatalok. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közleményben számolt be az eset hátteréről. Részletek itt.

83 dolgozó írta alá a miskolci kórház nyílt levelét, amiben ferdítenek a tényeken

Fotó: MTI/ Vajda János

Miután egy fiatal nő azzal vádolta az intézmény szülészetét, hogy a tudta nélkül, indokolatlanul sterilizálták, és a hírek szerint azért, mert cigány származásúnak vélték, nyílt levélben fordultak a dolgozók Kásler Miklóshoz. Csakhogy a levél szögének egyik legfontosabb állítása egy gyors internetes kereséssel megcáfolható.

Törökországi földrengés: 22 halálos áldozat, 39 túlélő

Továbbra is kutatnak a túlélők után Délkelet-Törökországban, ahol pénteken a 6,8-as erősségű földmozgást mértek. Jelenleg 22 halálos áldozatról és ezer sérültről tudnak, és 39 tólélőt találtak a romok alatt. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Liu Shaoang Európa-bajnok lett Debrecenben

1500 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon szerezte meg az aranyérmet Liu Shaoang. További részletek itt olvashatók.

Illegális szemétlerakástól szenved Eger: mázsányi kupacokat raknak a város szélére

A boros gazdák ültetvényei bánhatják, ha nem sikerül megfékezni az illegális szemétlerakást Egerben. A helyzet olyan súlyossá vált, hogy a város járőrszolgálatot szervezett a környékre. A témáról itt találsz egy videós riportot.

Elgázolta egy BMW, majd áthajtott rajta egy busz

Az eset 2018-ban történt Kecskeméten, jelenleg vádemelést javasolnak a BMW sofőrje ellen. A durva balesetről ide kattintva tudhatsz meg minden részletet.

“Az ember, aki lelőtte az ukrán gépet, már börtönben van” – közölte egy interjú közben az iráni külügyminiszter

Fotó: MTI/EPA/Szergej Csirikov

Dzsavad Zarif iráni külügyminiszterrel a Spiegel című német hetilap beszélgetett, és ebben sok minden elhangzott az amerikaiakkal való konfliktusról, valamint az ukrán utasszállító lelövéséről. Ha érdekel, miket mondott Zarif, akkor kattints ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Izrael: Itt az idő, hogy a világ cselekedjen, ne hagyja figyelmen...

képcím

Irán több mint kétszáz drónnal és rakétával támadta Izraelt

képcím

Az elmúlt 25 év legerősebb földrengése rázta meg Tajvant