A koronavírus már Európában van, Kínában nem csitul a járvány

Startlap - Startlap
A Kínából terjedő kór elérte kontinensünket is. Heti hírösszefoglaló.

Már Európában is megjelent a koronavírus, amely egyetlen nap alatt újabb 15 halálos áldozatot szedett

41-re nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma, a kínai egészségügyi hatóságok legfrissebb közlése szerint már 1287 megbetegedést regisztráltak az országan. A rettegett légúti fertőzés Franciaországba is megérkezett. Részletek itt.

Sokáig emlékezetes interjút adott Karácsony Gergely a köztévében

Miután Karácsony Gergely egy interjúban nemrég megjegyezte, hogy októberi megválasztása óta még egyszer sem hívták meg a köztévébe, a főpolgármester kedden máris ott ülhetett az M1 stúdiójában, hogy az első száz napját értékeljék. Mészáros Kata műsorvezető kérdései azonnal megmutatták: nem mindennapi stratégiáját dolgozott ki az eseményre a közmédia. Az utóbbi idők legabszurdabb interjúját hozták össze.

Képes kapcsolódó
Doboz címe: íme a beszélgetés:
Balra igazított
Posztok:
Hír-szem # Emlékezetes interjút adott Karácsony az M1-en
TörlésSzerkesztés

Végül mégis kiderült, mi épül Orbán apjának hatvanpusztai uradalmán

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő jó ideje próbálja kinyomozni, milyen építkezés zajlik az Orbán-család hatvanpusztai birtokán. Az illetékes kormány egyik osztálya szerint porta, a másik osztálya szerint kiegészítő gazdasági épület, Orbán szerint majorság. Valójában ezek közül egyik válasz sem jó, de Hadházy megfejtette az igazságot: ebből a cikkből te is megtudhatod, mi épül az Orbán-birtokon.

“Üdv doktor Bubó világában” – Gyurcsány Ferenc elmesélte tanulságos kálváriáját az e-recepttel

A Demokratikus Koalíció elnöke hiába próbálta kiváltani beteg lánya gyógyszerét, nem sikerült. Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán számolt be arról, mi történt a patikában, és a sztoriból sajnos egy igen rossz következtetést lehet levonni az online rendszerről. Íme Gyurcsány bejegyzése.

Schobert Norbit darabokra szedték az interneten, még politikusok is reagáltak a botrányt kavaró videójára

Schobert Norbertnek sikerült vasárnap egy olyan videót posztolnia, amire tényleg igaz a frázis, hogy felrobbant tőle az internet, legalábbis annak a magyar szekciója. Gyakorlatilag boldog-boldogtalan reagált az okfejtésére, amelyben Norbi az elhízás és a párkapcsolatok kudarcának összefüggését fejtegette.

Fotó: MTI/ Kovács Attila
 

Már hétfőn is durván szidták, de keddre tényleg tele lett a net a finomított szénhidrátok ellen keresztes hadjáratot folytató fitneszguruval. Erre a linkre kattintva te is meggyőződhetsz erről. Ami különösen érdekes, hogy ez a sztori még a politikusokat is képes volt megmozgatni: itt elolvashatod az ő megszólalásaikat.

A kormány utánanézett a Bujákon megvert nő ügyének

Orosz Bernadettet novemberben brutálisan összeverte korábbi élettársa, egy volt katona egy bujáki panzióban. A hatgyermekes édesanya a Varga Judit igazságügy-miniszternek decemberben elküldött levelében keményen kritizálta a hatóságok hozzáállását az áldozatvédelem ügyéhez. Azt írta: tapasztalata szerint Magyarországon olyan a helyzet, mintha az agressziót díjaznák. A levélre meg is érkezett a “megnyugtató” válasz, amit ebben a cikkben olvashatsz el.

Sorosozással és migránsozással reagált a kormány arra, hogy Európa második legkorruptabb országa lettünk

A Transparency International 25. alkalommal prezentálta listáját, amelyben a világ országait rangsorolják a közszférában a korrupció érzékelt mértéke alapján. A 2019-ben elért pontszáma alapján Magyarországnak hat helyet zuhant a világranglistán: ezzel Romániával holtversenyben az Európai Unió második legkorruptabb országa lett a miénk, dél-amerikai államokkal kerültünk egy szintre az Transparency értékelése szerint. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szokásához híven roppant kreatívan reagált a jelentés hírére. Részletek itt.

Továbbra sem egyeztetnek velünk az ukránok egy félbehagyott atomerőmű befejezéséről

A magyar határtól csupán 500 km-re fekvő ukrajnai Hmelnickij városában olyan atomreaktorokat akarnak üzembe helyezni, amelyeket még 1985-ben kezdtek el felhúzni, de aztán a csernobili katasztrófa hatására félbehagyták a munkálatokat. Azóta ott rozsdásodnak, vetemednek a félkész szerkezetek esőben, hóban, szélben, fagyban. A terjedési modellek szerint egy Csernobil-szintű baleset esetén az időjárástól függően Magyarország is nagyot kaphatna a sugárdózisból. Azaz kicsit sem mindegy nekünk, mi épül Hmelnickij-ben, viszont egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy erről fogalmunk sincs. A jelek szerint az ENSZ sem kap kielégítő tájékoztatást Ukrajnától. A témáról bővebb beszámolót itt olvashatsz.

Százmilliókba került, tíz millióért tartják fent, de csak 140 ezres bevételt hoz a nagykanizsai kerékpárkölcsönző

A 40 centis kilátónál mindenképpen fényévekkel jobb, de még így is tragikus beruházást hoztak össze Nagykanizsán egy kerékpárkölcsönző formájában. A budapesti mintára kialakított rendszer brutális veszteségeket termel. Ha ide kattintasz, egy videós riportot találsz a kerékpárkölcsönzőről.

 

Milliókat gyűjtöt az Örkény Színház a pályakezdő függetleneknek

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Két, a független színházak munkáját támogató akciót is indított a társulat. A projektekről és eredményeikről itt írnak bővebben, ahol egy galériát is találsz arról, ahogy Mácsai Pál jelképesen átadja a gyűjtés eredményét képező összeget a Független Előadó-művészeti Szövetség titkárának és társelnökének.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar győzelem: megszólalt Orbán Viktor is

képcím

Magyar Péter: Orbán Viktor megint hazudik

képcím

Orbán: A múltkor még felindult voltam