Kiemelt Hírek 2018. március 29.

Két amerikai pilóta észlelt egy azonosítatlan repülő tárgyat Arizona légterében

Startlap Kiemelt Hírek 2018. március 29.
Egy nyilvánosságra került rádióbeszélgetésből kiderült, hogy mindkét pilóta ugyanott látott egy fényes, nagy repülő tárgyat, ami a földi radarképeken láthatatlan maradt.

A napokban látott napvilágot egy hangfelvétel, amelyen két utasszállító pilótája beszélget rádión a földi irányítótoronnyal. Az Arizona állambeli Phoenix városa felett 37 ezer láb magasságban járt a Learjet járata, amikor szóltak a toronynak, hogy láttak valamit elrepülni maguk felett, írja a Metro.

„Volt valaki fölöttünk, aki nagyjából 30 másodperccel ezelőtt hagyott el minket?” – kérdezte a pilóta, amire a légi irányítók jelezték, hogy nem. “Nem egy repülő volt, de valami volt… Ellentétes irányban haladt” – erősködött a pilóta. Majd a másodpilóta hozzátette, hogy talán egy UFO volt, amin a légiforgalmi irányító nevetett egy jót.

Biztos, ami biztos, a torony odaszólt az American Airlines gépének is, amelyik ugyanazon az útvonalon haladt, a Learjet mögött. “Igen, valami most haladt el felettünk, nem tudom mi volt az, de legalább 2-3 ezer lábbal pontosan felettünk tartott az ellenkező irányba” – közölte a pilóta, aki azt is elmondta, hogy egy fényes tárgyról van szó, majd ezen a gépen is elsütöttek egy UFO viccet.

Az, hogy mi lehetett ez a titokzatos repülő tárgy, ami a radaron sem látszott, nem derült ki. Az 1940-es, 1950-es években több pilóta is megfigyelt hasonlót, azonban ezek legtöbbjéről később kiderült, hogy titkos kísérleti repülőgépeket észleltek csupán. A légi járművek szakértői szerint az USA mérnökei sokkal komolyabb technikai tudással bírnak, mint amit hivatalosan bevallanak. Sokak szerint a fenti eset során is egy amerikai high tech csoda suhant el a két utasszállító felett.

Címlapkép: Akio Kon/Bloomberg via Getty Images

Keresés az oldalon