Súlyos csapást mérne a kormány a külföldi élelmiszerláncokra

Startlap - Startlap
A törvénytervezet értelmében az élelmiszerpazarlás megakadályozása ürügyén elvonnák az áruházaktól a termékeik egy részét, ezenkívül adót is emelnek. A Lidl, az Aldi, a Spar, a Tesco és az Auchan mind veszélyben vannak. Esti hírösszefoglaló.

MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Súlyos csapást mérne a kormány a külföldi élelmiszerláncokra

A törvénytervezet értelmében az élelmiszerpazarlás megakadályozása ürügyén ingyen elvonnák az áruházaktól a termékeik egy részét, ezenkívül adót is emelnek. A Lidl, az Aldi, a Spar, a Tesco és az Auchan mind veszélyben vannak, a CBA, a Reál, vagy a Coop viszont elkerülhetik a sarcokat. Bővebben.

Házkutatást tartottak a Városházán, Karácsony megszólalt: “Nagyon súlyos határátlépés történt”

“Pár, általunk soha nem látott fideszes beszélget, ezt egy másik fideszes lehallgatja, egy harmadik összevágja, egy negyedik fideszes pedig feljelentést tesz – és ez elég ahhoz, hogy elvigyék az általános főpolgármester-helyettes telefonjáról, számítógépéről az összes adatot, fotót, üzenetet, órákig kutakodjanak a kocsijában, a lakásában feltúrják a gyerekszobát, a spájzban belekotorjanak a száraztésztába” 

– írta a főpolgármester a Facebookon. Mi történt? Innen kiderül.

Meghalt az újpesti diák, akit a tornateremben kellett újraéleszteni

A 17 éves fiú minden előzetes panasz nélkül esett össze szerda délután, majd a tornatanár segítségének köszönhetően a mentők már stabil állapotban szállíthatták kórházba. A tragédiáról ebben a cikkben írnak.

Emmanuel Macron Heller Ágnes sírjánál kezdte magyarországi látogatását

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A francia elnök még hivatalos programja megkezdése előtt, szűk körben kereste fel a filozófus sírját, akit személyesen ismert. Fotó és további részletek itt.

Gyilkosság áldozata lett a jászvásári orvosi egyetem két tanulója

A 25 éves fiúval és 23 éves barátnőjével brutális körülmények között végeztek a román sajtó beszámolója szerint. További információkért katt ide.

Karikó Katalin és három munkatársa lettek az Év hősei a Time magazinban

Kizzmekia Corbett, Barney Graham, Drew Weissman és Karikó Katalinmunkásságát elég irodalmian méltatja a New York-i lap:

“Amikor egy vírus előbújik kedvelt árnyékából – a testek sötét barlangjaiból, ahol utat keres a terjedéshez és gyarapodáshoz –, csak akkor szembesül a legfélelmetesebb ellenségével: a rá csendben váró tudósokkal.”

Fotó és további részletek itt.

A választásig nem zárul le a nyomozás a Roma Önkormányzat által eltapsolt százmilliókról

A romák munkaerőpiaci helyzetének javítására szánt támogatást gellérthegyi villára, drága autókra, és más, nehezen magyarázható tételekre költötték, a büntetőeljárási törvény értelmében pedig mostanában kéne kiderülnie, hogy mégis mi hogyan. A nyomozást azonban hét év után meghosszabbítják, az Országos Roma Önkormányzatot akkor vezető Farkas Flórián a kihallgatás közelébe se került. Bővebben.

600 órányi, tudományos alaposságú UFO-videót hoznak nyilvánosságra

George Rinhart/Corbis via Getty Images

Ryan Sprague közismert “ufóvadász” szerint legalábbis egy olyan gyűjteményről van szó, amelyet tudományos szaklapokban is publikálni lehetne. Egyelőre a jogi egyeztetés zajlik, de hamarosan bárki számára elérhető lesz az anyag. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A német boltokban is elszabadultak az árak

Németországban novemberben harminc éve nem látott mértékben emelkedtek a fogyasztói árak, a nagykereskedelmi árak rekordmértékű növekedése alapján azonban az infláció további növekedését várják. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Szakértő arról, hogy mennyi lehet a novemberi nyugdíj

képcím

Matolcsy: Egy kalandorpolitika inflációs kalandját látjuk

képcím

Az OTP feljelentette Karácsony mozgalmát