Mutatjuk, hogy éri el Európát az idei év első hőhulláma, amit szinte rögtön követ a második

Startlap - Startlap
Mozgalmas napok következnek időjárási szempontból, a két hőhullám között ugyanis egy hidegfront is érkezik záporokkal, zivatarokkal. Délelőtti hírösszefoglaló.

Mutatjuk, hogy éri el Európát az idei év első hőhulláma, amit szinte rögtön követ a második

A tavasz első két hónapja idén túlnyomóan a szokásosnál hűvösebben telt, most viszont Afrika felől egyre melegebb levegő áramlik a kontinens felé. Gyors ütemben rögtön két hőhullám érkezik, és a kettő között egy hidegfront is közeledik. Fotók és további részletek itt.

Amerikai hírszerzés: intenzívebbé válhat a háború a következő hónapokban

Az ukrán gázszállító rendszert üzemeltető vállalat az orosz földgáz tranzitjának leállításáról adott hírt, a Gazprom ugyanakkor közölte, szerintük nincs akadálya a tranzit folytatásának a Szohranyivka mérőállomáson keresztül; Volodimir Zelenszkij repülőket és helikoptereket kért Szlovákiától; az amerikai hírszerző szervezeteket összefogó DNI igazgatója bejelentette, valószínűleg “kiszámíthatatlanná válik és intenzívebb lehet” a háború; megrázó portrékat készítettek az Azovsztal acélműben rekedt sérült katonákról, hogy segítséget kérjenek. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Pénzt adna az EU Orbánnak az olajembargó elfogadásáért

A Politico úgy értesült, az uniót az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függetlenedésre szánt REPower uniós stratégia részeként irányítanának pénzt Budapestre. Több tagország ugyanakkor vonakodik a pénzügyi ösztönzéstől. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az infláció semmi ahhoz képest, ahogy a lakáshitelek drágultak

MTVA/Bizományosi: Róka László

Az újabb kamatemelések hatására immár több mint 30 százalékkal magasabb a törlesztőrészlete egy 20 milliós kölcsönnek, mint tavaly ilyenkor volt. További információkért katt ide.

Blikk: Hadházy Ákost engedély nélkül megfigyelhette a BRFK

A lap értesülései szerint bejelentés érkezett az ügyészségre Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának illegális megfigyeléseiről, amelynek a független képviselőn túl más célpontjai is lehettek. Hadházy Ákos nyugodtan fogadta a hírt, a Központi Nyomozó Főügyészség megszólalt. Bővebben.

Kevesebb mint fél év alatt több milliós profitot termelt Gruevszki péceli cége

A börtön elől Magyarországra menekült volt macedón miniszterelnök egy péceli Kádár-kockába jegyezte be vállalkozását, amely gyorsan kimagasló nyereséget termelt. Fotó és további részletek itt.

Tízszer annyit költött a kampányra a Fidesz és a kormány, mint az ellenzék

Gyakorlatilag hónapokon át nem lehetett YouTube-videót nézni anélkül, hogy előtte ne kelljen végigpörgetni a Gyurcsány-show reklámját is, és bármerre néztünk, fideszes óriásplakátok néztek vissza ránk. Ebben a cikkben kiszámolják, tényleg ekkora túlsúlyban volt-e a kormánypárti tartalom a különféle hirdetési felületeken. Kiderült, hogy egyedül a Fidesz-KDNP nem volt képes betartani a saját maga által kitalált és megszavazott kampányköltési limitet a 2022-es országgyűlési választásokon, de például a Civil Összefogás Fóruma és a kamupártok költéseiről is izgalmas adatok kerültek napvilágra.

Megkezdi az illegális bevándorlók Ruandába deportálását a brit kormány

Ruanda egy 120 millió fontos gazdaságfinanszírozási csomagért cserében korlátlan számban vállalja a szigetországból kitoloncolt személyek elhelyezését. A brit belügyminisztérium már a héten megkezdi az érintettek értesítését a Közép-Afrikába történő átszállításukról. Bővebben.

Feljavították a 20. század egyik leghíresebb UFO-fotóját, hogy kiderüljön a magyarázata

plus49/Construction Photography/Avalon/Getty Images

A Costa Rica-i National Geographic Intézet munkatársai által készített légifelvétellel eredetileg egy vízerőmű lehetséges hatásait szerették volna megvizsgálni a Cote-tónál. A fénykép most eljutott egy kansasi fotólaborba, ahol elkészült egy nagy felbontású verzió, amelyen az “azonosítatlan repülő tárgy” sokkal jobban megfigyelhető. Íme.

Sosem volt még olyan meleg az idén, mint ami most következik

Kora nyári hőmérséklet érkezik, több helyen 30 fok feletti csúcshőmérsékletekkel. A melegedést azonban hamar hidegfront váltja. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Andreas Rentz/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...

képcím

Magyar Péter megszólalt a tavalyi fotókról, amiken együtt...

képcím

Titokban, egy magtárban indította a kampányt Orbán Viktor