Kiemelt Hírek 2018. április 13.

Kero levélben tisztázta magát

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 13.
A zaklatással vádolt rendező kifejtette véleményét a botrányról.

Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház volt művészeti vezetője levélben tisztázta magát az őt ért vádakkal kapcsolatban – írja a blikk.hu.

Mint ismert, a rendezőt szexuális zaklatással vádolták meg a közelmúltban, a vizsgálatok azonban eddig a pillanatig eredménytelenül zárultak.

A Story úgy értesült, a vezetésnek terhelő bizonyítékai vannak az egykori művészeti igazgató ellen, azonban ezeket jelen pillanatban még nem hozzák nyilvánosságra. Egy informátor azt állítja, hogy Kero és Lőrinczy György abban állapodtak meg, hogy rendezéseit továbbra is játssza az Operettszínház, a Kerényi ellen folyó belső vizsgálatot pedig anélkül zárják le, hogy jogi útra terelnék az ügyet.

Kerényi most levélben taglalta a véleményét a kialakult helyzetről.

Kero azt írta, semmilyen érvényes megállapodás nem történt közte és Lőrinczy György között. Hozzátette, már csak azért sem, mert ő soha nem egyezne bele, hogy levegyék a műsorról a Rómeó és Júliát. A rendező azzal folytatta, hogy a zaklatási ügy eredménytelenül zárult és nincsen tudomása terhelő bizonyítékról sem, ami az ártatlanságát bizonyítja.

„Ha vannak ilyenek, természetesen állok bármilyen kérdés elébe és örömmel találkozom személyesen – akár kamerák előtt – Lőrinczy Györggyel, vagy bárki más érintett személlyel” – tette hozzá Kerényi.

A levél többi részében kifejtette, nagy hibának tartja, ha leveszik a műsorról a darabjait, hiszen azzal nem őt, hanem a közönséget és a színészeket büntetik. A rendező most azon dolgozik külföldön, hogy olyan darabot mutathasson be, amely a magyar nézőknek is örömöt szerez.

Végül elmondta a véleményét az egész ügyről: „Nem elegáns a sárdobálás, nem elegáns egymás fenyegetése. Én a jövőben nagyon szeretném, ha az ellentéteket a bíróságon oldanánk meg. Erre szükség lesz, hiszen én is rágalmazási pert indítok” – fogalmazott.

Keresés az oldalon