Kerekesszékes fiatallal kötekedett egy szegedi buszsofőr

Nem akarta lenyitni a rámpát, mondván piszkos lesz a keze.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-17 12:06

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

„Megtanulhatná már, hogy kell lenyitni a rámpát, mert én többet nem fogom!” – ezt mondta a munkából hazafele tartó mozgássérült Zsolt édesanyjának egy akadálymentesített szegedi busz sofőrje a múlt héten, írja a Délmagyar.

“Közölte, hogy utazzak kísérővel. Majd a kísérő kinyitja és felhajtja nekem a rámpát. Erre megkérdeztem: akkor nem is fog elvinni, ha egyedül jövök? Azt felelte: nem” – mesélte Zsolt, aki általában önállóan közlekedik székével.

A sofőr viselkedésén még a többi utas is teljesen ledöbbent. A férfi magyarázatképp hozzátette, hogy a keze piszkos lesz a rámpától, és nincs lehetősége megmosni.

A család többször kereste e-mailben és telefonon is a buszjáratokat üzemeltető DAKK Zrt.-t, de senki sem foglalkozott a problémájukkal. Azt is elmondták, hogy hiába jelez a menetrend óránként egy alacsonypadlós járatot az általuk használt vonalon, nemegyszer fordult már elő, hogy nem ilyen busz érkezett.

“Csak annyit kérek, hogy tartsák be a menetrendben foglaltakat. Nem szeretnék minden reggel gyomorgörccsel menni dolgozni, hogy most akkor elvisznek-e, kinyitják-e a rámpát vagy sem, és tényleg akadálymentes-e a busz vagy sem” – fejtette ki Zsolt.

A lap megkeresésére a DAKK Zrt. elnézést kért, és közölte hogy az ügyben lefolytatott vizsgálat során a sofőr elismerte felelősségét. Nyomatékosan felhívták a férfi figyelmét arra, hogy a mozgáskorlátozott utasokat az előírásoknak megfelelően segítenie kell a fel- és leszállásban.

Címlapkép: Thinkstock

Mai nap hírei

Zöldhulladék égetési tilalom: mit szabad és mit nem?

agroinform.hu6 órája

Elszálltak a hazai használtautó-piacon az árak

autopro.hu7 órája

Egy Magyar akadályozhatja meg, hogy Trump Patriot Partynak nevezze az új pártját, a neve Donald Magyar

444.hu8 órája

COVID – Németországban új kezelést vezetnek be

napidoktor.hu10 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu10 órája

Mundruczó Kornél: „Majdnemhogy kommentálhatatlan” az SzFE új tanári kara

168ora.hu12 órája

Új postai logisztikai üzem

transpack.hu13 órája

Retro Casiok: digitális órák analóg embereknek

kronometer.hu14 órája