Kiemelt Hírek 2020. április 26.

Kásler minisztériuma utasította a kórházakat, hogy ne nyilatkozzanak a járványról

bubba Kiemelt Hírek 2020. április 26.
91 magyar kórházban hiába érdeklődtek a koronavírussal kapcsolatban, sehol sem kaptak érdemi választ. Azonban az egyik intézmény elárulta, miért nem mondanak semmit. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

Kásler minisztériuma utasította a kórházakat, hogy ne nyilatkozzanak a járványról

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke 91 magyar kórháznak tette fel ugyanazokat a kérdéseket, a kórházi ágyak kiürítésével, a rendelkezésre álló védőfelszerelésekkel, valamint a koronavírustesztekkel kapcsolatban. A kérdésre érdekes módon a 91 intézmény egyike sem válaszolt érdemben, de az egyik kórház azt is elárulta, miért nem mond semmit. Részletek itt.

A Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke szerint érthetetlen, hogy ennyire keveset tesztelünk: Duda Ernő elmondta, hogy állunk a gyógyszerekkel, és a vakcinákkal

Duda Ernő az egyik olyan cég vezérigazgatója, ahol jelenleg is nagy erőkkel tesztelik a már létező antivirális szereket, melyek a koronavírussal szemben hatékonyak lehetnek. Duda egyébként a Magyar Biotechnológia Szövetség elnöke, és a Szegedi Tudományegyetem címzetes docense. Ebben a cikkben  őt kérdezik a potenciálisan hatékony gyógyszerekről, tesztekről, és arról, mit tanulhatunk a COVID-19 világjárványból. Egyebek mellett azt is elárulta, hányan dolgoznak Magyarországon koronavírus elleni szereken, és azt is, hogy mennyire tartja hatékonynak a világ válaszát a járványra.

Az űrből meglátták Kim Dzsongun vonatát

Nagyjából másfél hete téma, hogy vajon mi történhetett az észak-koreai diktátorral: a sajtó értesülései szerint Kim Dzsongunt megműtötték, bizonyos hírek szerint válságos állapotba került, egyes források a haláláról számoltak be. A rejtély a minap egy újabb nyommal bővült: az űrből kiszúrták Kim Dzsongun vonatátRészletek itt.

Havi egy forintért bérbe adó a harkai vasútállomás

Jelképes összegért 15 év fix időtartamú bérlésre kínálják a Sopron melletti Harka vasúttörténeti jelentőségű, több száz négyzetméteres, 150 éves állomásépületét. Az egy forintos havi díjért cserébe a bérlőnek azért vállalnia kell néhány dolgot. Ha érdekel a hihetetlen ajánlat bővebben, akkor ezt a cikket olvasd el.

Steiner Kristóf: Így lelhetsz te is olcsó otthonra külföldön

Fotó: Getty Images

Egy ózdi panellakásra lenne csak pénzed, de többre vágysz? Akkor olvasd el Steiner Kristóf ezen írását, amelyben bevezet az olcsó, mediterrán ingatlanok világába, ha egy húsz négyzetméteres józsefvárosi lakás helyett inkább egy negyvenöt négyzetméteres, örök panorámás, tengerre néző házban élnél Görögországban. Ez az ingatlan éppenséggel Steinerék szomszédságában van, ugyanis ő maga is egy helyi kis faluban vásárolta meg álmai otthonát, méghozzá nagyon jó áron.

Világszerte majdnem hárommilliónál jár a koronavírusfertőzöttek száma, a magyar halottak a háromszázat közelítik

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem szombat reggeli közzétette a legfrissebb nemzetközi statisztikákat a koronavírussal kapcsolatban. Erre a linkre kattintva megnézheted, hány gyógyult, fertőzött, valamint elhunyt személyt regisztráltak a világon, illetve a járványnak legjobban kitett országokban.

Magyarországon is újabb állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a fertőzés következtében. Az itthoni friss, hivatalos koronavírusos adatokat erre a linkre kattintva találod.

Interkontinentális térszerkezeti fordítókorong, Jó Állam Jelentés, Mészáros Lőrinc fotókkal illusztrált vagyonleltára: ezek a tízéves NER legfontosabb dokumentumai

Orbán Viktor éppen 10 évvel ezelőtt, április 25-én, a 2010-es választás második fordulójának éjjelén kiáltotta ki a Nemzeti Együttműködés Rendszerét (NER). A Fidesz hamar eldobta a kifejezést, de az ellenzéki politikusoknak és a kormánnyal szemben kritikus véleményformálóknak köszönhetően azóta is él és virul a fogalom. A NER életének egyik fontos állomása a mostani pandémia, és a járványra hivatkozva elfogadott felhatalmazási törvény. Ez tehát egy lényeges dokumentum, de milyen hasonlóan jelentős írások vannak a NER történetében, amiből meg lehet érteni a rendszer működését, ha például egy jövőbeli történésznek mesélnénk el Magyarország elmúlt 10 évét? Ezekből válogattak ebben a cikkben.

Már nem bírod cérnával a folyamatos főzést a karanténban? Akkor nézd meg ezt az 5 konyhai okoseszközt, ami garantáltan megkönnyíti az életed

Még azok is, akik szeretnek főzni, egyetértenek abban, hogy egy igen időigényes tevékenységről van szó. Ezen segíthetnek azok az okos konyhai kütyük, amiket ebben a cikkben mutatunk be. A dolgukat olyan jól végzik, hogy akár telefonról is instruálhatjuk őket, miközben távol vagyunk a konyhától.

Bizarr horoszkóp vasárnapra: mutatjuk, melyik csillagjegynek melyik a legszebb testrésze

Fotó: Fox Photos/Getty Images

Szeretnéd tudni, melyik a leggyönyörűbb testrészed, amit a leginkább csodálnak benned? Nos, az a jó hírünk, hogy vége a bizonytalanságnak, az asztrológusok segítségével lehullott a lepel, és többé nem kell végeláthatatlan vitákat folytatnod arról, hogy vajon tényleg olyan szép-e a lábfejed. Ebben a cikkben kerek perec megmondják, hogy kinek mi a legcsodásabb rész a testén, szigorúan születési dátum szerint.

 

Keresés az oldalon