Kiemelt Hírek 2021. április 26.

Karikó Katalin reagált a kormány táblázatára, amelyben a kínai és az orosz vakcinát állítják be legjobbként

bubba Kiemelt Hírek 2021. április 26.
Fontos információkkal egészítette ki a hétvégén közölt, ordítóan hiányos adatsort, amely az itthoni oltások utáni fertőzési és halálozási számokat tartalmazza. Reggeli hírösszefoglaló.

Karikó Katalin reagált a kormány táblázatára, amelyben a kínai és az orosz vakcinát állítják be legjobbként

A Pfizer-vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó kutatóbiológus fontos információkkal egészítette ki a hétvégén közölt, ordítóan hiányos adatsort, amely az itthoni oltások utáni fertőzési és halálozási számokat tartalmazza. Ezek fényében máris egész máshogy értelmezhetjük a táblázatot. Részletek itt.

Közölte a kormány az új szabályokat, amik 4 millió beoltottnál lépnek életbe

Tételesen felsorolták a további lazításokat, amelyek akár már ezen a héten érvényre kerülhetnek. Íme.

Kemenesi Gábor virológus egyetlen szomorú képpel reagált a hétvégi terasznyitásra és a tömeges őrületre

A Junior Prima díjas magyar biológus, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa szerint buli helyett felelősségként kéne megélni az új helyzetet. Kemenesi Gábor posztja erre a linkre kattintva található.

Komoly drágulásra számíthatunk szinte minden élelmiszer terén

Kenyér, tej, tojás, hús, üdítő, ásványvíz: ez csak a lista eleje, hosszan lehetne sorolni a tételeket, amelyeknek az áremelkedése most érkezik el azokhoz a kiskereskedelmi láncokhoz, ahol a hétvégi bevásárlásokat intézzük. A magasabb árak nem azonnal fognak megjelenni, de már nem sok van hátra odáig, amikor majd döbbenten konstatáljuk, mennyivel többet fizettünk a szokásosnál. Mit jelent ez a gyakorlatban, és mégis mi az oka annak, hogy hirtelen ennyi különböző termék árcédulája változik? Erről szól ez a cikk.

Minden idők legszörnyűbb filmévéhez minden idők legpocsékabb Oscar-gálája járt

Fotó: Chris Pizzello-Pool/Getty Images

“Pusztítóan unalmas volt” – állítja az nlc.hu, ők végignézték az egész rendezvényt, és az eseménytelenséghez képest egészen szórakoztató beszámolót írtak róla. Hogyan sikerült ilyen borzalmas díjátadót összehozni, és kik kapták a díjakat? Fényképes összefoglaló.

189 millió forintért kap fűnapoztatót a Bozsik Stadion

Nem árt nagy becsben tartani a Honvéd újjáépített stadionjának darabka zöldjét, ugyanis a pályatakaró fólia és a karbantartási eszközök további mintegy 130 millió forintba kerültek. Az évekkel ezelőtti dátumra ígért beruházásnak több mint háromszorosára nőtt a költsége, a kivitelezők szoros szálakkal kötődnek Tiborcz Istvánhoz és Orbán Viktorhoz. Bővebben.

“Több ezer olyan lakosa van Magyarországnak, akik egy joghézag miatt nem kaphatnak oltást, hiába akarják”

Amikor a kormány márciusban bejelentette, hogy az érvénytelen tajszám sem állhat az oltás útjába, arról nem esett szó, hogy mi lesz azzal a népes csoporttal, akik egyáltalán nem szerepelnek a társadalombiztosítási rendszerben? Ebben a cikkben egy negyven éve itt élő amerikai házaspár meséli el kálváriáját, akik január óta hiába próbálnak oltást szerezni a beteg és idős férjnek. Van olyan sorstársuk, aki már belehalt a fertőzésbe, a pedagógus amerikai állampolgárként nem jutott vakcinához. Az illetékes szerv nem felel, a nagykövetség különös választ adott.

Videón mutatta meg a rendőrség, hogyan kapták el egy újpesti drogbanda tagjait

A IV. Kerületi Rendőrkapitányság és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói akkor ütöttek rajta a kábítószer-kereskedőkön, amikor éppen az utánpótlást szerezték be. Videó.

A Kúria is kimondta, hogy jogszerű volt az SZFE-s tanárok sztrájkja

Fotó: MTI/Mónus Márton

Ők is megállapították azt, amit a Fővárosi Ítélőtábla már kétszer is, vagyis a pedagógusok mindegyik követelése megállta a helyét. Az ügyről és annak fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Már lehet tudni, mikor tér vissza a tavaszi idő

Hamarosan jelentős enyhülés érkezik, és vége az éjszakai fagyoknak. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon