Kamugyógyszerekre figyelmeztet a magyar patikus

Startlap - Startlap
A csalók termékei jobb esetben minden hatóanyagtól mentesek, gyakori azonban, hogy akár az egészségre káros gyógyszerszármazékokat is tartalmaznak. Szoboszlai-Szabóné Dr. Varga Gabriella gyógyszertárvezető tanácsai alapján nem nehéz kiszúrni az átverést. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Mónus Márton

Kamugyógyszerekre figyelmeztet a magyar patikus

A csalók termékei jobb esetben minden hatóanyagtól mentesek, gyakori azonban, hogy akár az egészségre káros gyógyszerszármazékokat is tartalmaznak. Utólagos reklamációra jellemzően nincs lehetőség, a megbízhatatlan webáruházak célja, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legnagyobb forgalmat bonyolítsák, majd felszívódnak. Jó hír, hogy Szoboszlai-Szabóné Dr. Varga Gabriella gyógyszertárvezető tanácsai alapján nem nehéz kiszúrni az átverést. Részletek.

“Senki se nyúljon a hüvelyembe engedély nélkül csak azért, mert kórházban vagyok”

Váratlanul megrázó volt a NŐ a hangunk! demonstráció, amellyel a szülészeti ellátás embertelenségére igyekeztek felhívni a figyelmet. A menet a Nyugatitól a Kossuth tér felé ment, az élen egy jól ismert, igazi magyar kórházi ágy haladt, ami a hazai egészségügy lesújtó helyzetének kiváló szimbólumaként gurulni is nehezen akart. Bővebben.

Palkovics László hétfő reggelre meghívta Karácsony Gergelyt, hogy tárgyaljanak a 12 milliárdos támogatásról

A főváros tömegközlekedése a leállás szélére sodródott, míg Tarlós István idejében rendre kifizették az összeget szeptemberig, idén még a szerződés aláírására sem kerülhetett eddig sor. Karácsony Gergely reagált. Bővebben.

Jön a havazás: térképre rajzolták, mely országrészek öltöznek fehérbe

MTI/Máthé Zoltán

Az első hétfőre virradó éjszaka fordul hóesésbe nyugaton, illetve az észak-keleti területeken. További információkért katt ide.

Omikron variáns: a Nemzeti Népegészségügyi Központ elárulta, mit találtak a magyarországi mintákban

Miután a szomszédos országokban felbukkant a koronavírus Dél-Afrikából származó variánsa, a sajtó megkérdezte, nálunk is a detektálták-e már a szokatlan mintázatba rendeződött mutációkkal rendelkező változatot. Részletek.

Parlamenti lájkbajnokság: Dúró Dóra lett a hét meglepetése

53. fordulójához érkezett a Telex lájkbajnoksága, így ezúttal éves összehasonlítás is született arról, hogyan teljesítenek politikusaink a közösségi médiában. Dúró Dóra sikerének hátterében egy elég aggasztó jelenség áll, Novák Katalin a családjával vadászta a lájkokat, a hét top 5 posztjának első helyét elcsípte Fekete-Győr András magánélete, a virális posztok toplistáját egy naiv trükkel leuralta Ujhelyi István, az Instagramon pedig Orbán Viktor az úr, örökké. Bővebben.

Már a fokhagymát is importálni kell a magyar boltokba

2020-ban közel kétharmadára esett vissza a termény mennyisége egy év alatt, de már évek óta külföldi fokhagymára szorulunk. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Egy üvegdobozban, tolókocsiban ülve nevezte ki az új miniszterelnököt a koronavírusos cseh államfő

A cseh alkotmány értelmében a választást megnyerő Petr Fialáék egészen addig nem vehetik át a hatalmat, amíg nem történik meg a kormány hivatalos kinevezése. Erre azonban október óta nem volt lehetőség, Milos Zemannál előbb májzsugort, majd koronavírust diagnosztizáltak. Az államfő egészségügyi állapota abszurd jelenetet teremtett. Galéria.

Meghalt Sir Frank Williams, a Forma-1 legendás figurája

Bernard Cahier/Getty Images

Minden idők leghosszabb ideig regnáló csapatfőnöke a Forma-1 megkerülhetetlen alakja volt, legendás karriert épített élete 79 éve során, egészen 2020-ig állt a Williams élén. Sir Frank Williams munkásságáról és halála körülményeiről ebben a cikkben olvashatsz.

Havi 280 forintért kínál albérletet az IKEA japánban

Egy roppant kreatív térkihasználással jellemezhető miniotthonról van szó, amely tulajdonképpen egyetlen szoba, mégis minden, ami egy nagyobb lakásban is jelen van, megtalálható benne. Az ár nem tévedés, ugyanakkor a jutányos ajánlat semmiképp sem fogja földhöz verni az IKEA-t. Videó és további részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Megérkezett az Orbán család harmadik generációja a...

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról

képcím

Koronavírus itthon: ismét nőtt az új fertőzöttek száma