Kamala Harris az Egyesült Államok ideiglenes elnöke

Startlap - Startlap
Joe Bidennek vastagbéltükrözésre kell mennie. Esti hírösszefoglaló.


Drew Angerer/Getty Images

Kamala Harris az Egyesült Államok ideiglenes elnöke

Mert Joe Bidennek vastagbéltükrözésre kell mennie. Bármilyen meglepő, de az utolsó ilyen helyzet, pontosabban utolsó kettő ugyanezen vizsgálat miatt állt elő, még George W. Bush elnöksége idején. Bővebben.

Kiderült, mi vár arra, aki nem húzza fel a maszkot a boltokban

Szombattól életbe lép a kötelező maszkviselés szigorított verziója. A Magyar Közlönyben éjjel közzétett rendelet legfontosabb részletei itt olvashatók.

Történelmi mélyponthoz közelít a forint

Csütörtökön néhány óra alatt látványos zuhanást produkált az árfolyam, szakértők szerint a forint esése mögött a visszafogott jegybanki politika állhat. További információkért katt ide.

Magyar Hang: Legalább harminc ápoló és több orvos mondott fel a Semmelweis Egyetemen

Az intézmény tagadja, hogy tömeges felmondás történt volna, a lap értesüléseit ugyanakkor nem cáfolták érdemben. A kormány csütörtökön jelentette be, hogy felmondási tilalmat vezetnek be a rendvédelmi és az egészségügyi dolgozók körében. Az ügyről itt írnak.

Ausztriában teljes lezárást és kötelező oltást rendelnek el, Szlovákia kijárási tilalmat vezet be az oltatlanoknak

“Szembe kell néznünk a valósággal”

magyarázta az osztrák kancellár a drákói intézkedéseket, amelyek az oltottak és a gyógyultak számára legfeljebb néhány hétig lesznek érvényesek. Az osztrák járványhelyzetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Jan Hetfleisch/Getty Images

Mindeközben Szlovákiában maga a miniszterelnök közölte, hogy az egészségügy az összeomlás szélén áll a koronavírus miatt. Az ország szintén rendkívül szigorú lépések mellett döntött, amelyek itt is az oltatlanokat sújtják leginkább. Részletek.

Videóval válaszolt a gyermekpornográfiával vádolt magyar youtuber

A 18 éves Taraczközi Áron az interneten terjedő állítások szerint fiatal lányokat vetkőztet egy chatszobában saját és barátai örömére. Osváth Zsolt nem vádolja Taraczközit, ugyanakkor feljelentést tett, a rendőrség házkutatást tartott, a fiatal videós reagált. Bővebben.

A kisvállalkozások számára is elérhetővé teszik a rezsicsökkentést

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatával összhangban döntött a kormány a kis- és középvállalkozókat érintő energiaárakról. Részletek.

Karikó Katalin két napon belül két kitüntetést kapott

A 205 éves múltra visszatekintő John Scott Award, valamint a közel 100 milliós pénzjutalommal járó Deutscher Zukunftspreis is a magyar biológusé és kollégáié lett az idén. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hosszú Katinka koronavírusos

Maddie Meyer/Getty Images

Az úszócsillag a betegágyáról megosztott fényképpel számolt be az állapotáról, és jelezte, hogy nem fog tudni versenyezni. Íme a bejegyzés.

Ez is érdekelhet

képcím

A volt helyettes államtitkár "nem emlékszik" a protekciós...

képcím

Koronavírus itthon: először 20 ezer fölött az új fertőzöttek...

képcím

Márki-Zay Péter összecsapott a HírTV-vel