Kálmán Olga lesz a DK frakciószóvivője

Startlap - Startlap
"Többször bizonyította, hogy az Orbán-rendszer elkötelezett ellenfele" - indokolta döntését a Demokratikus Koalíció. Esti hírösszefoglaló.

Kálmán Olga lesz a DK frakciószóvivője

A párt közleménye szerint az egykori műsorvezető “többször bizonyította, hogy az Orbán-rendszer elkötelezett ellenfele”. Bővebben.

Térképen mutatjuk, hogyan érinti Magyarországot a közelgő lehűlés

Mozgalmas időjárás érkezik, több intenzív hidegfronttal, ugyanakkor akár 30 fok feletti csúcshőmérsékletek is várhatók. A következő napok előrejelzése, illetve a frontok átvonulásának szemléletes bemutatása itt nézegethető.

Ajándékkal és közös autózással lepett meg egy születésnapos ötévest a BRFK

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) videón mutatta meg, milyen elképesztő örömet okoztak egy kisfiúnak egy apró kedvességgel. Benji ugyanis hatalmas rajongója a rendőrségnek, még saját egyenruhája is van otthon. Íme a felvétel.

Fényképeken a 3-as metró frissen átadott állomásai

MTIBalogh Zoltán

Szombat délutántól Kőbánya-Kispesttől már a Kálvin térig közlekedik a 3-as metró a déli szakaszon, miután elkészült a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomások felújítása. Az ünnepélyes átadón Karácsony Gergely pártpolitikán kívül álló, önkormányzati ciklusokon átívelő, országos ügynek nevezte a beruházást. Tarlós István pedig egyebek mellett arra emlékeztetett, hogy a 3-as metró Magyarország legnagyobb forgalmat lebonyolító viszonylata, amely több utast szállít, mint a MÁV. Fotók és további részletek itt.

Emléktáblát állítottak Arany Jánosnak Walesben

A költő híres balladája helyszínén, Montgomery városában nem ez az első alkalom, hogy Arany János előtt tisztelegnek. Volt már, hogy magyarul énekeltek, Arany korábban posztumusz díszpolgári címet is kapott, az emléktábla avatására pedig a portréjával díszített söröket palackoztak. Bővebben.

Észak-Koreában tombol a koronavírus

Alig pár nappal azután, hogy a diktatúra is bejelentette “első” koronavírusos betegeit, már drámai helyzetről tudósít az állami média. Lázas betegek százezreiről tudni, miközben a 26 milliós ország lakosságának többsége alighanem nem kapott oltást, és az ország közegészségügye évtizedek óta romokban hever. Bővebben.

Volodimir Zelenszkij azt reméli, egyszer majd Mariupolban is szervezhetnek még eurovíziós döntőt

Szerte Ukrajnában szimbolikus jelentőséget nyert, hogy a zsűri által negyedik helyre ítélt hazai népi rapet játszó formációjuk a közönségszavazatoknak köszönhetően végül megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjét. Így az ország harmadjára lehet a verseny házigazdája, az elnök pedig reményét fejezte ki, hogy nem utoljára. Az alapvetően politikamentes dalversenyen nem csak az ukrán csapat, de más országok küldöttségeitől is Ukrajna-párti felszólalások hangzottak el. Bővebben.

Finnország hivatalosan is bejelentette: csatlakozni szeretnének a NATO-hoz

A hír már gyakorlatilag csütörtökön is nyilvánvaló volt, de akkor még igyekeztek nagyon óvatosan fogalmazni. Oroszország kifizetési gondokra hivatkozva leállította az áram exportját a finnek felé. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kevesebb szamóca termett az idén, de egy jó hír mégis érkezett 

Az időjárási körülményeknek köszönhetően idén kevesebb magyar termés jut el a fogyasztókhoz, és az importárú mennyisége is megcsappanni látszik. Egyelőre fóliás gyümölcs kapható a piacokon, de a szabadföldi gyümölcs is pillanatokon belül megérkezik, az árérzékeny szamócakedvelők pedig apró jó hírnek örülhetnek. További információkért katt ide.

A “gyűlölet motiválta” a 18 éves fiút, aki hónapokig tervezte a buffalói tömeggyilkosságot

Matt Burkhartt for The Washington Post via Getty Images

Payton Gendron élőben közvetítette, ahogy összesen 13 embert lőtt meg New York államban egy szupermarketben, köztük tizenegy fekete bőrű személyt. A támadásban tíz ember életét vesztette, Gendron nem vallja bűnösnek magát, annak ellenére, hogy a felvételen kívül egy durva szöveg is előkerült. Mi történt? Innen kiderül.

(Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Fotókon az elmúlt 30 év legnagyobb hazai hadgyakorlata

képcím

Kiterjesztett elrettentésről állapodott meg Szöul és Washington

képcím

Lövöldözés Erdőtarcsán: egy rendőr megsérült