Megkérdezték a bicskei református lelkészt, hogy K. Endre valóban presbiter lehetett-e

Startlap - Startlap
A helyi gyülekezet lelkésze lehajtott fejjel sétált tovább, miután kérdéseket tettek fel részére az ügyről.

A bicskei pedofilügyben bűnsegédlet miatt elítélt K. Endrét a szabadulása után, tavaly év végén a bicskei református gyülekezet presbiterévé választhatták. Erről számolt be csütörtökön a 444.hu, két egymástól független forrására hivatkozva.

A presbiterek a református egyházközségek döntéshozó testületeinek tagjai, olyan személyek, akik az egyházközséget érintő ügyekben szavazati joggal rendelkeznek, akár költségvetési vagy más gazdasági esetekben, de  dönthetnek az alkalmazottak felvételételével vagy új lelkészi állás szervezésével kapcsolatban is. Tisztességükhöz nem férhet kétség.

Csütörtökön az RTL riporterének sikerült utolérnie a bicskei református lelkészt, akitől arról érdeklődött, megszólítva az utcán őt, hogy K. Endre valóban presbiter lehetett-e.

„Legyen szíves, hagyjon békén!”, válaszolta a lelkész, ahogy az első kérdés elhangzott a presbiteri hivatás betöltéséről. A riporter még az is meg akarta tudni, hogy K. Endre ha presbiter volt, akkor maga mondott le vagy lemondatták.  Továbbá a református egyház bocsánatkérése felől érdeklődött az RTL munkatársa, valamint arról, hogy lelkészként hisz-e K. Endre ártatlanságában a megszólított egyházi képviselő.

A helyi gyülekezet vezetőjétől azonban egyik kérdésre sem érkezett válasz, némán lehajtott fejjel sétált el a kérdések elől.

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Pottyondy Edina a tüntetésről: Nem 50 ezren voltunk, hanem...

képcím

Kizárnak Orbán évértékelőjéről több hazai és külföldi...

képcím

Lemondásra kérte Balog Zoltánt a Tiszántúli Református...