Kiemelt Hírek 2021. április 09.

Jövő héttől már 6 féle védőoltás válik elérhetővé Magyarországon

Kovács Barna Kiemelt Hírek 2021. április 09.
Az operatív törzs pénteki tájékoztatója.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elsőként Maruzsa Zoltán számolt be az oktatásügyet érintő kormánydöntésekről. Mint arról péntek reggel a Kossut Rádiónak adott interjúban Orbán Viktor is beszámolt: április 19-én csak az óvodákban és az általános iskolákban indul újra a jelenléti oktatás. A középiskolákban – 9-12. évfolyam – csak május 10-én indul a jelenléti oktatás, mivel az április 19-ei dátum nagyon közel van az érettségihez – fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára.

Az érettségivel kapcsolatban is született döntés: “a tavaly tavasszal sikeresn alkalmazott modellhez hasonlóan” idén is csak írásbeli vizsgák lesznek. Szóbeli vizsgákat csak azokból a tárgyakból szerveznek, amelyeknél egyébként is kizárólag szóbeli vizsgalehetőség van – mondta el Maruzsa. A tavalyi modelltől eltérően viszont idén megtartják az előrehozott vizsgákat.

Az írásbeli érettségin termenként tíz fő lehet jelen, továbbra is lesz lázmérés és kötelező a maszkviselet.

Az elmúlt 24 óra járványügyi adatainak ismertetését követően dr. Galgóczi Ágnes elmondta: Magyarországon a jövő héttől már 6 féle védőoltás válik elérhetővé – érkezik a Johson&Johnson egydózisú vakcinája – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője.

Keresés az oldalon