Jogerősen elítélték a szülőket, akiknek 8 hetes babája halt bele az oltásellenességbe

Startlap - Startlap
Meg voltak győződve arról, hogy ők jobban tudják. Esti hírösszefoglaló.

“Meg voltak győződve arról, hogy ők jobban tudják” – jogerősen elítélték a szülőket, akiknek 8 hetes babája halt bele az oltásellenességbe

A sértett haláláért még a másodfokú eljárásban is másokat hibáztattak, a felelősségvállalás és a bűntudat teljes hiánya jellemezte viselkedésüket

– olvasható a Fővárosi Ítélőtábla indoklásában, amellyel helyben hagyták az első fokú bírósági döntést a gondatlanságból elkövetett emberölésről. L. Endre 2013-ban januárjában hunyt el agyvérzésben, szülei még akkor sem hívtak orvost hozzá, amikor a csecsemő véreset hányt. Az esetről és annak legfrissebb fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Jakab Péter beszólt Hadházy Ákosnak

Amikor csütörtökön kiderült, hogy a Jobbik Hadházy Ákos ellenében Tóth Csabát támogatja Zuglóban, egymásnak estek a felek. A Jobbik elnöke Hadházy éles kritikájához hasonló stílusban reagált, amikor elmagyarázta, miért a szocialista jelölt mellett foglaltak állást. Bővebben.

Irgalmatlanul meggazdagította a kormány a saját elitképzőjét

A 70 milliónál is kevesebb saját tőkével induló Mathias Corvinus Collegiumot (MCC) fenntartó alapítványnak 2428 százalékkal sikerült növelnie vagyonát az állam nagylelkűségének köszönhetően. A költéseikhez az adófizetőknek már nincs sok közük, hiába támogatták a Kárpát-medencei fiatalok tehetséggondozására létrehozott intézményt a közvagyonból betolt MOL és Richter részvényplakettekkel, ingatlanokkal és további állami (száz)milliárdokkal. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Mennyit keresnek a bútoráruházakban a magyarok? Itt vannak az IKEA, a Jysk és az XXXLutz fizetései

Fotó: Sergei FadeichevTASS via Getty Images

A három lakberendezési lánc közül a foglalkoztatottak számát tekintve az IKEA áll az élen, közel 1500 fővel, ugyanakkor az átlagbéreket tekintve az első helyezésüktől el kellett búcsúzniuk. Pontos számok és további részletek itt.

“Mi azt szeretnénk, ha öt év múlva már nem mi csinálnánk ilyet, hanem a magyar állam”

Csütörtökig több mint 20 ezer Budapesti mondta el az aHang által szervezett konzultáció keretében, hogy mi a véleménye a kormány által tervezett kínai egyetemről. A Fudan konzultáció nemcsak az 500 milliárdos hitel vagy a Diákváros ügye miatt fontos: a most alkalmazott technológiákat már az előválasztásokra tesztelik. Hogyan működik a rendszer, és mi a véleménye a fővárosi járókelőknek a beruházásról? Erre a linkre kattintva a 444.hu rövid videós riportját találod.

Meglepő helyen tűnt fel a magyar válogatottnak szurkoló üzenet

Ha ránézel a telefonodra, lehet, hogy te is látod a foci Eb-hez kapcsolódó lelkesítő utalást. Nincs ott semmi? Akkor kattints ide, és kiderül, miről van szó.

Szivárványcsaládokért Alapítvány: Az akar valamit betiltani, aki tudja, hogy egy valódi vitában alulmaradna

Hagyják békében élni a magyar szivárványcsaládokat és a gyermekeiket

– kéri az alapítvány a kormánytól, miután a Fidesz benyújtotta a homoszexualitás vagy a nemváltás bemutatását 18 év alattiaknak tiltó javaslatát. Bővebben.

Döntött az Alkotmánybíróság: nem alaptörvény-ellenes, hogy az alapítványi egyetemeken mindenben a kuratórium dönt

A Színház- és Filmművészeti Egyetemre (SZFE) vonatkozó törvény és a felsőoktatási törvény bizonyos rendelkezéseiről februárban a Fővárosi Törvényszéktől kértek állásfoglalást, az ügyben eljáró bíró szerint ezek ugyanis sértik az Alaptörvényben előírt egyetemi autonómiát. A testület elutasította a kezdeményezést, indoklásuk itt olvasható.

Erős volt a mezőny, de megvan a 2021-es év kenyere

Fotó: Norman Smith/Fox Photos/Getty Images

A Magyar Pékszövetség beszámolója szerint kiváló minőségű kenyerekkel érkeztek a versenyzők az idei Szent István napi Kenyérversenyre. Egyelőre még abszolút győztest nem hirdettek, de az Év Kenyere és az Év Innovatív Kenyere döntős listáját nyilvánosságra hozták. Íme.

Újraindul a BKK egyik hiánypótló járata

A 100E jelzésű busz hétfő reggel 7-től közlekedik ismét. További információkért katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Hadházy: Egymilliós szoknyában népszerűsítette saját...

képcím

Hadházy: "Titokban" kihallgatták Rogán Antalt

képcím

Hadházynak sikerült beszélnie Magyar Péterrel - előkerült egy...