Járvány: ez kell az ingyenes internet igényléséhez

Startlap - Startlap
Harmincnapos ingyenes internet jár azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt digitális oktatásban vesznek részt. Egy cég már reagált a bejelentésre. Esti hírösszefoglaló.

Így lehet ingyenes internetet igényelni

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton írta alá azt a kormányrendelet, aminek értelmében 30 napos ingyenes internet jár azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt digitális oktatásban vesznek részt. Az egyik cég már reagált is a bejelentésre, tájékoztatást adtak ki arról, hogy az igényléshez  mire van szükség az ügyfeleiknek. Itt olvashatod, hogy milyen adatok megadását kérik.

Átmenetileg nem tud gyerekeket felvenni a mosonmagyaróvári kórház

A járvány okozta problémák miatt a mosonmagyaróvári Karolina-kórház gyermekosztálya átmenetileg nem tud gyermekeket felvenni. Mint írták, a sürgősségi gyermekellátás is „csak rendkívül korlátozott mértékben lehetséges”. Ide kattintva találod, mire kérik addig is a lakosságot.

Müller Cecília: mindenki potenciális fertőzött lehet

A magyarországi települések 85 százalékában találtak koronavírussal fertőzött személyt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az országban mindenhol jelen lehet a vírus – mondta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília úgy fogalmazott, mindenki akkor jár el helyesen, ha magát, illetve a vele nem egy háztartásban élőket potenciálisan fertőzöttnek tekinti és ennek megfelelően tartja a kapcsolatot másokkal. Vasárnapi nyilatkozatának további részletei itt.

Pikó András túl a koronavíruson, elhagyhatja a kórházat

A VIII. kerület polgármestere október végén került a Szent László Kórházba. Pikó András beszámolói szerint oxigént kapott, emellett egy kísérleti gyógyszerrel és szteroiddal kezelték. Friss bejegyzését, amiben jó hírről számol be, itt olvashatod.

Kiderült, hány kutyást büntettek meg, amiért 500 méternél távolabbra mentek

A rendőrség tapasztalatai szerint a lakosság egyre nagyobb arányban követi a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó szabályokat. Ezt mutatja, hogy szombaton mindössze 530 esetben történt rendőri intézkedés ezen szabályok megsértése miatt, a legtöbb megállított pedig igazolni tudta, hogy szabályosan tartózkodik közterületen. Innen kiderül, a szabályszegők közül hány olyan kutyasétáltató volt, aki a megengedettnél távolabbra ment.

Rendőrök igazoltatnak a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt kijárási tilalom idején a belvárosi Erzsébet téren. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ausztria tömeges tesztelésbe kezd a kijárási korlátozások feloldása után

Jövő hét keddtől egész napos kijárási korlátozást vezetnek be Ausztriában, minden iskola távoktatásra áll át. Az osztrák kancellár ígérete szerint a korlátozás feloldása után, még karácsony előtt tesztelnék az egész lakosságot. Részletek itt.

Pillanatok alatt tűzbe borult a kórterem Romániában

Tűz volt a kelet-romániai Karácsonkő (Piatra Neamt) koronavírusos betegeket ápoló megyei kórházának intenzív osztályán, annak két, egyenként nyolcágyas kórtermében. Tízen meghaltak, közülük nyolcan már a kórteremben életüket vesztették. Arról, hogy mi okozhatta a tragédiát, itt írnak.

Ismét ezrek tüntetnek Minszkben, miután egy festőművész belehalt a kihallgatásba

Több tucatkormányellenes tüntetőt vettek őrizetbe a fehérorosz hatóságok vasárnap Minszkben, a reggel kezdődött megmozdulásokat egyebek közt könnygázzal igyekeznek feloszlatni – közölték szemtanúk és fehérorosz sajtóorgánumok. Az emberek egy a héten meghalt társukról akartak megemlékezni, akit szerintük a rendfenntartók öltek meg. Továbbiak itt.

Trump véletlenül majdnem elismerte, hogy veszített az elnökválasztáson

Első alkalommal ismerte el Donald Trump, hogy Joe Biden legyőzte őt az amerikai elnökválasztáson. Persze azt is rögtön hozzátette, hogy csalással nyerte meg a választást. Majd hamar kiderült, hogy Trump semennyire sem szeretné elismerni a vereségét, mert rövidesen újabb rövid üzenetet posztolt.

Lewis Hamilton  hetedszer lett a Forma-1 világbajnoka

A Mercedes brit pilótája megnyerte a Forma-1-es Török Nagydíjat, ezzel Lewis Hamilton hetedszer lett a sportág világbajnoka. Ha lemaradtál róla, itt olvashatod a futam beszámolóját.

Ez is érdekelhet

képcím

Nyilatkoztak a szlovákiai buszbaleset sérültjei

képcím

Újabb fejlemény Gálvölgyi János állapotában - a hét fontosabb...

képcím

Gálvölgyi János felesége: Nem tudom, mi lesz velünk