Kiemelt Hírek 2020. november 14.

Döntött a kormány a vészhelyzet alatt lejáró okmányokról

Startlap Kiemelt Hírek 2020. november 14.
A magyar hatóságok által kiállított, Magyarországon hatályos, lejáró hivatalos okmányok ügyében döntött a kormány. Heti hírösszefoglaló.

Határozott a kormány a vészhelyzet alatt lejáró okmányokról

Bizonyára sokaknak okoz problémát a jelenlegi koronavírusos helyzetben, hogy akár lejáró személyigazolványukat vagy jogosítványukat pótolják. Nekik jön most jól a kormány legfrissebb döntése, melyről itt lehet többet megtudni

A népegészségügy elárulta, mely városainkban fog most megugrani a fertőzöttek száma

Fotó:
MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

A Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétette az országos adatokat a szennyvíz vizsgálatáról, amellyel jól előrejelezhető a koronavírus terjedéseÍme a részletek.

Megjelentek a Magyar Közlönyben a szigorítás részletszabályai

Kedden 22 óra 30 perc előtt nem sokkal megjelentek a Magyar Közlönyben a szerdán nulla órától életbe lépett intézkedések, amik december 11-ig érvényesek. A részletekért ide kattints.

180 igen szavazattal, egy nem ellenében megszavazta a parlament a rendkívüli jogrendet

Az Országgyűlés által kedden elfogadott felhatalmazási törvény egy apró, de annál fontosabb részletben eltér a tavasszal megszavazott verziótólNemmel egyedül a független Székely Sándor szavazott, aki meg is indokolta döntését. Bővebben.

A kormány benyújtotta a választási törvény módosítását, amitől nehezebb lesz a pártoknak listát állítani

Kedden 23:59-kor nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt a törvénymódosítást, amely több helyen is átírná a választási törvényt. A legfontosabb módosításnak az tűnik, amelyben jóval nehezebbé teszik a pártoknak a listaállítást. Részletek.

Megkéseltek egy férfit az 1-es villamoson, mert szóvá tette a rossz maszkhasználatot

Leszúrtak egy 64 éves utast csütörtök reggel nem sokkal hat óra előtt az 1-es villamoson, Budapesten, a Mester utcánál. Részletek

Koronavírus: ezt tudjuk a Pfizer vakcinájáról

Nagy reményekre adhat okot a koronavírus elleni harcban a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű o  ltóanyaga, amely az első eredmények alapján rendkívül hatékony lehet. Ebben a cikkben összefoglalták, mit tudunk erről a vakcináról, és mi az, ami továbbra is kérdéses

Orbán Viktor: Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük

Magyarország első számú futballdrukkere, Orbán Viktor sem hagyta szó nélkül, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 4 év után ismét kijutott az Európa-bajnokságra. Ha kíváncsi vagy, mit írt, akkor ezt a cikket olvasd el.

A mérkőzés során elképesztő fordítással sikerült a magyaroknak átvenni a vezetést az izlandiakkal szemben. Ha az (is) érdekel, hogyan zajlott a meccs, akkor katt ide.

Ha így haladunk, akkor az oroszoktól is érkezhet az első koronavírus elleni vakcina

Egyre inkább úgy tűnik, hogy karnyújtásnyira lehet a megfelelő koronavírus-vakcina. Nemcsak a szereket fejlesztő tudósok, hanem a kormányok között is megkezdődött a versenyfutás az oltásokért. Magyarország ismét külön utat választott: ugyan tárgyalunk az EU-val, de Kínával és az oroszokkal is javában zajlanak a megállapodások. Arról már nem igazán beszél a kormány, hogy hevesen bírálja a tudományos közösség az orosz vakcinát, és a kínai jelöltekről is homályosak az információk. A tárgyalások az orosz Szputnyik V vakcina ügyében állnak a legjobban, ugyanakkor Kemenesi Gábor virológus szerint a Szputnyik V rendkívüli kockázatokat rejt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A vakcina kapcsán egy fontos részletkérdés az ár. Már nagyjából lehet tudni, mennyibe fog kerülni egy oltás, pontos számok itt találhatók.

Kutyások, figyelem: itt a térkép, ami megmutatja, hol sétálhattok pontosan esténként

Fotó: Getty Images

A szerdán életbe lépett új járványellenes rendelkezések értelmében a kijárási tilalom alól kivételt jelent a kutyasétáltatás, de csak a lakóhelytől számított 500 méteres sugarú körön belül. Adódik a kérdés, hogy ezt mégis hogy mérjük le? Egy speciális térkép készült a probléma megoldására. Íme.

Keresés az oldalon