Elkészült a térkép, amely megmutatja, meddig sétálhatunk a kutyánkkal a kijárási tilalom idején

Startlap - Startlap
Mostantól nem kell attól tartanunk, hogy akaratlanul is szabálysértést követünk el. Vasárnap délelőtti lustálkodós hírösszefoglaló.

Elkészült a térkép, amely megmutatja, meddig sétálhatunk a kutyánkkal a kijárási tilalom idején

A kormány döntése értelmében az este 8 és reggel 5 közötti kijárási tilalom ideje alatt a kutyatulajdonosok a lakásuktól számított 500 méteren belül sétáltathatják kutyájukat. Szerencsére egy programozó szíve megesett a bizonytalan gazdikon, így nem kell magukkal vinniük egy mérőszalagot is, hogy biztonsággal elkerüljék a szabályszegést és az azzal járó vaskos pénzbüntetést. Müller Zsolt ugyanis egy olyan térképet készített, melynek segítségével a kutyások be tudják lőni, hol sétáltathatnak. A térképet innen érheted el.

Erdélytől Skóciáig – Károly herceg legcsodásabb otthonai

Károly herceg akkor érzi magát a legjobban, ha a természetben lehet, így birtokai is távol a nagyvárosi nyüzsgéstől találhatóak. A trónörökös és felesége, Kamilla hercegnő számos ingatlannal rendelkezik Angliában, Skócióban, Walesben és még Erdélyben is. Azt gondolnánk, hogy a brit trónörökös birtokában csupa, fényűző, látványos palota van. Ám Károly herceg „házikói– nem mind ilyenek! 

Megérkezett a Coca-Cola szívfacsaró karácsonyi reklámja

Forrás: Youtube

A Coca-Cola idén is az érzelmekre hat legújabb karácsonyi reklámjában, amiben a már jól ismert kamion is feltűnik. Most azonban a megható boldogságra egy kis viszontagság és nehézség árnya is rátelepszik. Egy apa sokat kockáztatva maga viszi el kislánya Mikulásnak címzett levelét az Északi-sarkra. A kisfilmet itt nézheted meg.

Izgalmas fürdőszobát szeretnél? 8 tipp a beton mosdóktól a színes csapokig

Mutatunk néhány lehetőséget, amikkel igazán egyedivé teheted otthonod, és megmutatjuk azt is, hogy nem kell foggal-körömmel ragaszkodni a fehér dolgokhoz, más irány is hozhat letisztult stílust a fürdőszobádba. A részletekért ide kattints.

Járd be Magyarország legszebb kastélyait, egyenesen a kanapédról

A koronavírus második hullámában ismét bezártak a fürdők, színházak, múzeumok és egyéb kulturális intézménynek, szabadidős tevékenységet nyújtó helyek. Szerencsére nem mindent kell nélkülözni az elkövetkező hetekben, ugyanis nagyszerű virtuális tárlatvezetéseken és kastélylátogatásokon lehet részt venni a fotelből. Részletek.

Az első first lady, aki nem adja föl az állását

A first lady „intézményének” 231 éves fennállása óta ilyen még nem volt – hiába lakták már az elnöki rezidenciát kiválóan képzett asszonyok Eleanor Roosevelttől Laura Bushon át Michelle Obamáig. Jill és Joe Biden tragédiákkal tűzdelt, nem mindennapi történetét látva az ember nem gondolná, hogy az élet tud még meglepőt dobni a házaspárnak. De tudott: januártól elnöki párként térnek vissza Washingtonba – ahol dr. Jill Biden arra készül, hogy újradefiniálja a „first lady” fogalmát. 

Állatviadalokat rendeztek a Szent István bazilika helyén

Getty Images

Nagyon tévednénk, ha azt gondolnánk, hogy a mai Bazilika helyén „mindig is” templom állt. A főváros legjelentősebb egyházi épülete és egyik leghíresebb látványossága legkevésbé sem megszentelt földre épült, ugyanis az akkoriban még Pest szélének számító területen a XVIII. század végén még állatviadalokat (korabeli kifejezéssel „hecceket”) rendeztek. A XIX. század első felében aztán rohamos fejlődésnek indult a város. Ha érdekel a Bazilika története, ebből a cikkből megismerheted.

Kvíz: Kitalálod, milyen üdítő van a képen?

Most különféle híres üdítők üvegeit/dobozait kell felismerned. Kitalálod, milyen márkanéven ismert az adott ital? Teszteld tudásod itt!

14 friss, sírva röhögős fotó a műhelypokolból

A műhelyekben tapasztalt furcsaságok kiapadhatatlan forrásából merítettünk újra, a Mekk Elek-féle kreativitás legmagasabb szintjét mutatják be a következő képek. 

4 csillagjegy, aki állandóan szeretkezni akar

Ők azok, akiknek a szex ugyanolyan fontos, mint a levegő. A négy csillagjegy, akinek mindenki másnál előrébb való, hogy bárhol, bármikor, bárhogyan szerelmeskedni tudjanak. Itt megnézheted, köztük vagy-e.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: itt van Ferenc pápa budapesti programja

képcím

Itt A Mandalóri-kvíz! Hány kérdésre tudod a választ?

képcím

Videón, ahogy olvasóink adományai célba érnek a Budaörsi...