Egész napos kijárási korlátozást vezetnek be Ausztriában

Startlap - Startlap
A szomszédban óriási szintet lépett a járvány, soha nem látott intézkedések elé néznek. Esti hírösszefoglaló.

Bezár Ausztria három hétre

Mivel az osztrákoknál óriási ütemben terjed a koronavírus, és ott a legmagasabb az új fertőzöttek száma a világon, ezért drasztikus szigorításokról döntött a kormány. Részletek

Százméteres sorok az osztrák plázákban

Fotó: AFP

Orbán Viktor többször utalt már arra, hogy Ausztriát koronavírus ügyben egyfajta „laboratóriumnak” tekinti, ennek megfelelően a nálunk november 11-től életbe léptetett előírások szinte egy az egyben hozták az osztrákoknál már október 31-én bevezetett intézkedéseket. Most azonban az új, és rendkívül szigorú rendelkezések következményeként Ausztriában megint kiújult a pánikvásárlás. Részletek

Jön a tanulóknak az ingyen net

A miniszterelnök személyesen jelentette be szombaton, hogy ingyenes internetet rendelt el a kormány a digitális oktatásra átállt tanároknak és diákoknak, beleértve a szakmai képzésben részt vevő felnőtteket is. Az itt elérhető írásban minderre már reagált is a Vodafone. Egy másik nagy szolgáltató, a Magyar Telekom reakciói ebben a cikkben olvashatóak. 

Szlávik szerint idehaza is gyárthatnak az orosz vakcinából oltóanyagot

Az MTI szerint Szlávik János megerősítette, már decemberben Magyarországra érkezhet Oroszországból olyan vakcina, amelyet a koronavírus-fertőzés megelőzésére fejlesztettek ki. Hogy ez milyen hatékonyságú is lehet, arról itt nyilatkozott az infektológus.

Kásler Miklós szerint már a járvány diktál

Kifejezetten nyíltan fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában az EMMI tárcavezetője. aki részletesen beszélt a hazai járványügyi állapotokról, annak ellenére, hogy a legújabb korlátozó intézkedéseket ért kritikákat teljes egészében visszautasította. Részletek. Mindeközben Dobrev Klára már reagált a miniszter nyilatkozatára. Hogy miként is, azt errefelé lehet elolvasni.

Orbán Viktor A pestis című könyvet ajándékozta Szijjártó Péternek

Albert Camus regénye nem is lehetne aktuálisabb, mint most, bár a történet egy fiktív járvány idején játszódik 1940-ben egy algériai kisvárosban. A külügyminiszter figyelmébe a kormányfő ajánlotta a kötetet. Bővebben.

Színes képeken a łódźi gettó

1987-ben egy névtelen eladó 400 addig ismeretlen fényképet vitt be egy bécsi antikváriumba. A fotókon a világháború második legnagyobb gettójának színes felvételei, a lengyelországi Łódź szögesdrót mögötti zárt világa volt látható. A 24.hu cikke – mely ezekből a fotókból tett közzé többet is – itt érhető el.

Az agrárminiszter szerint Karácsony álhíreket terjeszt

MTI/Koszticsák Szilárd

A főváros polgármestere korábban levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek. Ebben a kormány kijárási korlátozásával kapcsolatban egy olyan problémára hívta fel a figyelmet, amely szerinte nagy gondot okozhat a fővárosiak zöldség- és gyümölcsellátásában. Most erre reagált Nagy István agrárminiszter. A szavai itt olvashatóak.

Ez is érdekelhet

képcím

Új rendelet jelent meg az adóvisszatérítésről

képcím

Kiderült, mi okozhatta a tüzet a Szent Imrében: egy beteg miatt...

képcím

Csirkehiány lehet a boltokban a szakmai szervezet szerint