Iványi Gábor: Megkérdeztem volna tőlük, hogy mit csináltak ezzel az országgal, és hogy nem szégyellik-e magukat

Startlap - Startlap
A metodista lelkész elárulta, mi állt volna abban a bizonyos beszédben, ha az ellenzék államfőjelöltjeként felszólalhat az Országgyűlés előtt, és üzent a Jobbiknak. Esti hírösszefoglaló.

Iványi Gábor: Megkérdeztem volna tőlük, hogy mit csináltak ezzel az országgal, és hogy nem szégyellik-e magukat

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség elnöke korábban is jelezte, számára azért lett volna fontos a jelöltség, mert így kapott volna 15 percet, hogy az Országgyűlés előtt beszélhessen.Iványi Gáborral, aki a Jobbik miatt nem lett végül az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje, interjú készült, amelyben a Jobbiknak is üzent. A beszélgetés legjobb részeit ide kattintva olvashatod.

Orbán Viktor ismét a Kossuth téren beszél a nemzeti ünnepen

A miniszterelnök március 15-én utoljára a 2018-as választás évében beszélt a Parlament épülete előtt. A hosszú hétvége miatt már március 12-én megkezdődik a 15-ei ünnepi programsorozat több helyszínen – a tervezett eseményekről ebben a cikkben olvashatsz.

Ingyen fánkkal kampányol a Fidesz kőbányai jelöltje

Pap Sándor fideszes képviselőjelölt egy egész bódét állított fel, amelynek oldalán hatalmas betűkkel virít a jól ismert szlogen, “Magyarország előre megy, nem hátra”, miközben odabentről arra próbálják rávenni a szavazókat:

Legyen a vendégem egy fánkra, és beszéljük meg közös dolgainkat!

Fotó és további részletek itt.

Google Chrome-ot használsz? Akkor azonnal frissítsd a böngészőt

Alexander Hassenstein/Getty Images

A Google egy biztonsági rés miatt kérte a felhasználóit arra, hogy váltsanak a Chrome új verziójára. Szerencsére a frissítés roppant egyszerűen kivitelezhető. Részletek.

Nagy a mozgolódás a “Matolcsy-villánál”: munkások “frissítik” az épületet

Arról a palotáról van szó, amelyet korábban 1,3 milliárdért vásárolt meg a Magyar Nemzeti Bank alapítványa közpénzből, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy kutatóközpontot hozzanak létre. A kutatóközpontból semmi sem lett, a jegybank eladta az épületet, azonban időközben maga Matolcsy Ádám is elismerte, hogy a luxusház lakója volt, amely éppen édesapja otthonának szomszédjában áll. A 444.hu munkatársai péntek reggel a helyszínen munkásokkal találkoztak, az egyik szakember pedig válaszolt a kérdéseikre. Részletek.

Karácsony folytatja a belvárosi ingatlanügyek vizsgálatát: “Van képük leveleket írogatni arról, hogy mi ne vizsgáljuk, hogyan árusították ki Schadl Györgynek a fél Belvárost”

A főváros főpolgármestere egy Facebook-posztban jelentkezett arról, mire jutott a fideszes vezetésű kormányhivatal a korrupció miatt letartóztatásban ülő Schadl Györggyel kapcsolatban, aki az V. és a VII. kerületben feleségével közösen jutányos áron vált mintegy tíz önkormányzati ingatlan tulajdonosává. Bővebben.

Pintér Sándor nevében próbált 13 milliót kicsalni egy miskolci bíró és egy ügyvéd 

A bíró és élettársa egy emberkereskedelemmel összefüggésben vádlott személy barátnőjétől kérték a milliókat, azt állítván, hogy azt többek között a belügyminiszternek és a másodfokon eljáró bírónak kell átadniuk. Az esetről itt írnak.

Nem érkezett meg az adóvisszatérítés? Mutatjuk, mit kell tenned

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elméletileg február 14-ig végzett a gyermeket nevelő szülők számára járó szja-visszatérítések kézbesítésével és utalásával, ugyanakkor rengeteg panasz érkezett, sokan nem kapták meg a pénzüket. Erre a linkre kattintva kiderül, mi a teendő, ha te is jogosult vagy, de mégsem érkezett meg az összeg.

3000 forintos kupont ad az Alza, ha 2019-ben náluk vásároltál

A hír csak részben vidám, a webshop ugyanis nem magától ilyen nagylelkű a vevőivel. A Gazdasági Versenyhivatal tavaly indított vizsgálatának 40 milliós bírság és 450 millió forint értékű fogyasztói jóvátétel lett a vége, méghozzá azért, mert pszichés nyomás alá helyzeték az ügyfeleiket. További információkért katt ide.

Évtizedek óta nem látott szélvihar rázta meg Angliát: még az O2 aréna tetejét is letépte az orkán

Rasid Necati Aslim/Anadolu Agency via Getty Images

A brit meteorológiai szolgálat a rendkívül ritkán alkalmazott, “emberéleteket veszélyeztető időjárási jelenség” esetén bevezethető vörös riasztást rendelt el pénteken. Londonban 120-140 km/órás szél fújt, a dél-angliai partok előtt fekvő Wight-szigeten pedig alighanem sebességi rekordot döntött a szél, amely kis híján 200 km/órával süvöltött. Számos repülőjáratot töröltek, a lakosságot arra kérték, ne hagyják el otthonaikat. Fotók és további részletek itt.

(Címlapkép: MTI Fotó/Marjai János)

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás