Matolcsy Ádám elismerte, hogy a jegybank által korábban 1,3 milliárd forintért megvásárolt palotában lakott

Startlap - Startlap
A Matolcsy György otthonával éppen szomszédos épületből, amelynek kertjében régebben Matolcsy Ádám Porschéit is lefotózták, elvileg geopolitikai központot akartak csinálni, de ez sosem valósult meg. Sajtóhírek szerint a jelenlegi tulajdonos Matolcsy Ádám jó barátja, aki milliárdokért dolgozik a jegybanknak. Délelőtti hírösszefoglaló.

Matolcsy Ádám elismerte, hogy a jegybank által korábban 1,3 milliárd forintért megvásárolt palotában lakott

A Magyar Nemzeti Bank alapítványa annak idején azt mondta, geopolitikai alapítvány lesz a közpénzből megvásárolt épületből, de ez sosem valósult meg. Hadházy Ákos szerint a jegybankelnök fiának házastársa ezt az épületet mutatta be közösségi oldalán otthonukként. Matolcsy Ádám azonban úgy nyilatkozott, “jelenleg nem tartózkodik” az épületben. Az ingatlan immár egy magántőkealap tulajdonában van, ami

annyit jelent, hogy van egy pénzügyi alap, amelynek a befektetési jegyei valakik nevén vannak, de a valakik nevét senki sem ismerheti ebben az országban.

– fogalmazott a Válasz Online újságírója, aki novemberben 78 ilyen alapot számolt össze az országban. Ezek közül 55-öt Mészáros Lőrinchez, Rogán Antalhoz, Tiborcz Istvánhoz vagy Matolcsy Györgyhöz közeli cégek kezelnek. Videó.

Szijjártó Péter szerint “nagyon durva külföldi beavatkozások” várhatók a magyar választásba

A külügyminiszter azt mondja, saját kezével írta alá a meghívólevelet az EBESZ-nek, hogy jöjjenek Magyarországra megfigyelni a választást, de kikérte magának a sajtóhíreket, miszerint “finoman megfenyegette” volna a nagyköveteket, ugyanis:

Én nem finoman megfenyegettem őket, hanem elég keményen elmondtam, hogy mi várható. Tehát kikérem magamnak, hogy bárkit, bárkivel finoman beszéltem volna ebben a kérdésben.

Bővebben.

Mostantól minden kút veszteségesen értékesíti az üzemanyagokat: bezárási hullám jöhet

Péntektől a benzin és a gázolaj beszerzési ára ismét emelkedik, így egy liter benzin eladásán több mint 8, egy liter gázolajén pedig 18 forint veszteséget számolhatnak majd a töltőállomások. Piaci értesülések szerint akár százas nagyságrendben zárhatnak be a benzinkutak, mivel kénytelenek betartani a kormány által 480 forintra maximalizált eladási árakat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

“Egy élet munkája veszett most kárba” – minden olimpikon rémálma történt meg a legjobb magyar műkorcsolya párossal

MTI/AP/Matthias Schrader

Scsetyinyina Julija a pekingi kiutazás előtt beszélt arról, mennyire félnek a sportolók attól, hogy koronavírusosak lesznek. A 66 év után kvalifikációt szerző műkorcsolya páros másik tagjáról, Magyar Márkról csütörtökön derült ki, hogy pozitív lett a tesztje, miután megérkeztek Kínába. Bővebben.

Koronavírus: elhunyt 100 beteg Magyarországon

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi adatok az elhunytak, kórházban kezeltek, oltottak és fertőzöttek számának alakulásáról. A pontos számokért erre a linkre kell kattintani.

Díjmentessé válik több autóút

Palkovics László miniszter módosította saját korábbi rendeletét az útdíj “megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról”. Azok, akik a korábbi rendelet miatt már megvették a matricát, visszakapják a pénzüket. További információkért katt ide.

Még mindig nincs kész az ellenzéki pártok közös listája

Kunhalmi Ágnes az ATV-n ismerte el a problémát, hozzátéve, nem hagyják, hogy a közös lista ne valósuljon meg, mindazonáltal rögtön közölte, hogy a Párbeszédet büntetik. Márki Zay Péter nemrég már sorsolásos döntést javasolt a közös lista utolsó befutó helyeiről. Részletek.

Különös, felvillanó reklámokkal kampányol Gattyán pártja a TV2-n

Alig 14 képkockából álló, mindösszesen 0,56 másodpercben hirdeti a Megoldás Mozgalom központi szlogenjét, a “digitalizációt” a kormányközeli tévécsatornán. Ugyan az ún. reklámsting nálunk sem teljesen ismeretlen, főként mégis a tengerentúlon népszerű. Mindkét helyszínen betiltották azonban, hogy annyira rövid reklámokat sugározzanak, amely már tudatosan nem érzékelhető. A Telex több kérdést intézett Gattyán új reklámja kapcsán, nem sok válasz érkezett. Részletek.

Sikeresen támadták meg a bíróságon Mészáros egyik gigaprojektjét civilek

A Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletében visszavonta a Déli Körvasút egyik lényeges szakaszának környezetvédelmi engedélyét, amelyet a fővárosi kormányhivatal adott ki. Mit kell tudni erről a beruházásról, mit jelent a bíróság ítélete, és mi következik ezután? Erről szól ez a cikk.

Viharos szél, havas eső, és akár 14 fok várható

Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images

Éjszaka fagypont alatti hőmérsékletek, nappal viszont kellemes, tavaszias hőfokok, ugyanakkor csapadék és erős szél érkezik. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2020. évi üzleti jelentéséről és beszámolójáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 1-jén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Szijjártó nyilatkozata után Bosznia felfüggesztette...

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"

képcím

Megfeneklett Jákob Zoli Ferrarija a forgalmas úton, kifogyott a...