Kiemelt Hírek 2018. június 14.

Itt engedték szabadon Magyarország kedvenc medvéjét

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 14.
Noszogatni kellett az állatot, hogy kimenjen a ládájából.

Hosszú volt az éjszakája a Bükki és Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közel 20 munkatársának. 2018. június 13-án éjszaka ugyanis a szlovák-magyar határtól nem messze szabadon engedték azt a medvét, amely az elmúlt hetekben lázban tartotta az országot – olvasható a Bükki Nemzeti Park közleményében.

Azt írják, a medve elengedésének helyszíneként olyan területet választottak ki a természetvédelmi szervezetek szakemberei, amely távol van a lakott településektől, tradicionális medveélőhely, ahol stabil medvepopuláció él és a szlovákiai medveállománnyal is szerves kapcsolatban áll.

A több mint 10 éves nőstény medvét szerdán a késő esti órákban engedték szabadon. Mivel szakadt az eső az állat picit gondolkodott, hogy egyáltalán kimenjen-e a ládájából. Végül némi noszogatás után éjfél tájban “kisétált az erdőbe, ahol fél percen belül el is tűnt”.

A pénteken befogott, a kóborlás során kimerült 80-100 kilogrammos medvét az elmúlt napokban a Szegedi Vadaspark medveházában gondozták. Az állat május végén bukkant fel Nógrád megyében, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár, Tömörkénynél és Dóc közelében figyelték meg.

Keresés az oldalon