Itt a vége: ezzel zárult a lúgos orvos ügye

Startlap - Startlap
Szerdán a Kúria döntésével pont került a hét éve húzódó per végére. Esti hírösszefoglaló.

Kúria: a lúgos orvos börtönben marad

B. Krisztián nem hagyhatja már el a büntetés végrehajtási intézetet, ahol jelenleg is ül, írta meg a Mérce. Áldozata, Renner Erika a Blikknek úgy reagált: „Megkönnyebbültem, remélem, végre valóban vége az ügynek”. Részletek.

Benedek Tibor özvegye megkaphatja férje sportolói életjáradékát

Egyhangúlag támogatta az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága szerdán azt a törvénymódosítást, amely az eddigieknél szélesebb körben biztosítana életjáradékot az olimpiai érmes özvegyének. A módosítás tízről öt évre csökkenti a jogosultsághoz kellő együttélés időtartamát. Az özvegyi járadék százalékos arányát itt tudhatod meg

Magyarországi milliárdos adócsaló bandát fogtak

Fotó: Getty Images

A magyar, a szlovák, az osztrák, a cseh, valamint a szerb hatóságok 110 rendőr bevonásával 33 házkutatást végeztek az összehangolt művelet során. Kilenc gyanúsítottat hallgattak ki, közülük a bűnözői csoport két vezetőjét előállították. A nem mindennapi sztorit ez a cikk fejti ki részletesebben. 

Elhagyták az ülést Harangozó Tamásék: szerintük Orbán több ezer milliárdos titkos beszerzésre készül 

Harangozó Tamás és Vadai Ágnes az MSZP közösségi oldalán arról számolt be: kivonultak „a Honvédelmi és rendészeti bizottság előre nem tervezett, az utolsó, rendkívüli parlamenti ülésnapra összehívott üléséről. Részletek

Egy év felfüggesztettet kapott a pedofil képekkel lebukott magyar nagykövet

Kaleta Gábor ügyvédje szerint a volt diplomata mintaértékű jogász életet élt, diplomáciai karriert futott be és a hazáját szolgálta. Az ügy részleteiről itt tudhatsz meg többet. 

A csehek közös vacsorával a prágai Károly-hídon zárták le a járványt

Az egyedülálló “Megterített híd” elnevezésű közös vacsorát Ondrej Kobza prágai kávéháztulajdonos és közéleti aktivista szervezte. Ha kíváncsi vagy milyen hosszú asztalhoz ültek le a vendégek, akkor csak ide kell kattintanod.

Idehaza 10,5 ezer tesztből mindössze 3 lett koronavírus-pozitív

Mindezt Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője jelentette be szerdán, az eredményekről tartott sajtótájékoztatón. A remek hír további részleteiről itt tudhatsz meg mindent. 

Kósa szerint a magyar foci a kultúra része

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Papp László, Debrecen polgármestere szerda délelőtt. Mindezt abból az okból tette, hogy bejelentse: önkormányzati tulajdonba kerül az élvonalból kiesett futball klub. A rendezvényen részt vett Kósa Lajos is, aki páratlan eszmefuttatással védte meg az ötletet. A nem mindennapi szófordulataiért csak ide kell kattintanod. 

Halálosan megfenyegettek két osztrák minisztert

Halálos fenyegetést kapott Karl Nehammer belügyminiszter és Susanne Raab integrációs miniszter– erről a két tárcavezető beszélt egy bécsi sajtótájékoztatón. Hogy miért is történhetett meg mindez, az ebből a cikkből fog kiderülni.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés