Intelligenciatesztet követel a DK Kósa Lajostól

Startlap - Startlap
A párt egy roppant fura közleményben reagált Kósa Lajos és a csengeri örökösnő ügyének legalább annyira fura fejleményeire. Esti hírösszefoglaló.

Intelligenciatesztet követel a DK Kósa Lajostól

A Demokratikus Koalíció (DK) egy roppant fura közleményben reagált a legalább annyira fura hírre, miszerint a sajtó birtokába került ajándékozási szerződés szerint Kósa Lajos “köszönettel elfogadta” a csengeri örökösnő ajándékát. Bővebben.

Rogán Antal egy különös, álnéven írt Index-cikk érvelésével állt elő a felesége földvásárlási botránya kapcsán

Egy nappal azután, hogy bejárta a sajtót a miniszter új felesége 1,6 milliárdos földvásárlási ügyének híre, az Index egy olyan információnak szentelt cikket, amelynek nem volt hírértéke. Az Ottlik Géza regényből vett álnév alatt megjelentetett írás kilenc nap múlva nyert értelmet, amikor Rogán Antal először megszólalt a témáról. Mi történt? Innen kiderül.

Az ellenzék kiakadt a felhatalmazási törvény meghosszabbításán

Ma kezdte el tárgyalni a parlament a veszélyhelyzet 90 napos meghosszabbítását. A Jobbik, a DK és az LMP nem hajlandó támogatni a javaslatot, a szocialisták “talán” igen, ha kivennék belőle a kormányzati védelmi intézkedések dicséretét. A KDNP ugyanakkor megüzente az embereknek: ne féljenek, a kormányoldal egyedül megszavazza a törvényt. A feszült parlamenti vitáról ebben a cikkben számolnak be.

Bill Gates szerint hiába tűnik el a járvány, sokkal komolyabb problémát kell felszámolnunk

Fotó: Chesnot/Getty Images

A Microsoft-alapító filantróp üzletember úgy véli, a világjárvány leküzdése “nagyon-nagyon egyszerű” ahhoz képest, ami ránk vár utána. Mire gondol Bill Gates? Erről szól ez a cikk.

A kivitelező elmagyarázta, miért kérnek 5 milliárddal többet a Lánchíd felújításáért

Amikor januárban bejelentették, hogy nettó 18,8 milliárdért az A-Híd Zrt. újíthatja fel a hidat, Gulyás Gergely jelezte, hogy a Tarlós idején kiírt ajánlat 5 milliárd forinttal olcsóbb volt. A nyertes cég vezérigazgatója részletesen ismertette, mi a költségnövekedés oka. További információkért katt ide.

Az előrejelzésekhez képest kevésbé rázta meg a járvány a magyar gazdaságot

A tavalyi év utolsó negyedévében a harmadik negyedévhez képest még nőtt is a GDP. Persze a 2019-es évhez képest így is visszaesést tapasztalhattunk. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Rabosította a rendőrség a Momentum képviselőjét, aki zebrát festett egy budakeszi iskola elé

Szemző Áron önkormányzati képviselő panaszt tett a rendőrségen a gyanúsítás miatt, mivel szerinte nem követett el bűncselekményt. Az ügyről és annak fejleményeiről erre a linkre kattintva olvashatsz.

A Freeszfe Egyesület lemondott a VII. kerületi önkormányzat épületének bérleti jogáról

A Színház- és Filmművészeti Egyetemért folyó harc nyomán megalakult Freeszfe közösségi- és oktatási tér kialakítására keres helyszínt. Az egyesület a Molnár Antal Zeneiskolával közösen reméli, a “politikai intermezzo”, amelyről mindkét fél a sajtóból értesült, nem volt teljesen hiábavaló. Bővebben.

Gyermekek tízezrei élnek állami gondozásban, mert nincs elég nevelőszülő

Fotó: MTI/Kiss Gábor

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint öt év alatt 6 százalékkal csökkent a gyermekotthonban nevelkedők száma, a nevelőszülőké viszont csökkent. A legnagyobb bajban a fogyatékkal élő gyerekek vannak. Részletek itt.

Macska mentette meg a gyerekek életét, belehalt a kígyótámadásba

Amikor az állat a támadás után összeomlott, akkor derült ki, hogy korábban mi történt: Arthur gazdái és a mérgeskígyó közé állt, saját életét adva a gyerekek életéért cserébe. A hős macska teljes történetét ebből a cikkből ismerheted meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter közös élő vitára hívja Orbánt és Gyurcsányt a...

képcím

Gyurcsány Ferenc nekiment Magyar Péternek, de a nevét egyszer se...

képcím

A DK beperli a Magyar Péter színpadán felszólaló polgármestert...