Ingyenes tanulási lehetőséget biztosít a Google

Számításaik szerint 20 ezer fejlesztő hiányzik a hazai munkaerőpiacról.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-14 11:00

Fotó: Pixabay

A Google kibővítette ingyenes képzési lehetőségeit Magyarországon, amik bárki számára elérhetőek lesznek a jövőben.

A Grow with Google elnevezésű platformon megtalálható a cég összes képzési lehetősége: online és offline elérhető előadások, ingyenes eszközök, digitális tartalmak. Szinte minden témában képezhetjük magunkat: önfejlesztéstől kezdve, üzletvezetésig, de olyan gyakorlati segítséget is kaphatunk, hogyan kell felkészülni egy állásinterjúra, vagy hogyan írjunk önéletrajzot.

A Google 2016-ban indított Magyarországon tematizált, ingyenes workshopokat, ezeken eddig 35 ezer kis- és középvállalkozó vett részt. 2017-ben 100 ilyen workshopot szerveztek 26 városban, és 4000 személyes találkozóra volt lehetőség. Ezeken a rendezvényeken weboldalfejlesztésről, keresőmotor-optimalizálásról, analitikai eszközök használatáról, és az online tartalom létrehozásáról szóló előadásokat lehetett meghallgatni.

35 városban lehet jelentkezni

2018-ban 20 ezer kis- és középvállalkozás elérése a cél, jelentkezni 35 városban lehet. Bíró Pál, a Google magyarországi vezetője az MTI-nek azt mondta, hogy a nemzetközi cég munkájának része a helyi digitális felzárkóztatás támogatása, partnerekkel együttműködve biztosítják a digitális írástudás elsajátítását, ezért jött létre a Digital Workshop program is. Jacquelline Fuller, a Google alelnöke, a cég karitatív elnöke szerint Magyarországon a Technológiai Oktatásért Alapítvány KódKlub projekten keresztül támogatták a leghátrányosabb helyzetű gyerekek ingyenes oktatását, és azt is szeretnék elérni, hogy egyre több lány válassza az informatikát.

A Google vezetői úgy gondolják a következő 10-15 évben, a digitalizáció megváltoztatja majd az általános munkakörnyezetet, és a munkahelyek 90 százalékában lesz szükség valamilyen szintű digitális tudásra. A cég azt tűzte ki célul, hogy 2020-ig 1 millió embert képez ki programozói és informatikai feladatokra. Maga a vállalat is küzd szakemberhiánnyal, nem titkolt szándékuk, hogy a képzett szakemberek egy része náluk vállaljon a későbbiekben munkát. Számításaik szerint 20 ezer fejlesztő hiányzik a hazai munkaerőpiacról.

Címkék:

Google tanulás

Mai nap hírei

A frissen szerződtetett Suárez két góllal mutatkozott be az Atléticóban

eurosport.hosszabbitas.hu9 órája

Aktuális teendők a dióval, a szőlővel és a buxussal

agroinform.hu11 órája

Teljesíthetetlen kibocsátási célokat szab az EU az autógyártóknak

autopro.hu12 órája

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

ezalenyeg.hu13 órája

Az öt leggonoszabb csillagjegy - őket utálják a legtöbben

femcafe.hu14 órája

Örményország teljes katonai mozgósítást rendelt el

demokrata.hu15 órája

Új módszer az unokázós csalásoknál

szabadeuropa.hu16 órája

Kiskunhalasi kórházigazgató: hamarosan meg kell nyitni a mobilkórházat

168ora.hu19 órája