Ilyen lesz az új rendszám, ami jövő tavasszal érkezhet

Startlap - Startlap
A szakmai sajtó a hivatalos bejelentés előtt néhány nappal megszellőztette, mire számíthatunk. A rendszámok hosszabbak lesznek, és egy új szimbólum is rájuk kerül. Esti hírösszefoglaló.

Ilyen lesz az új rendszám, ami jövő tavasszal érkezhet

Egy ideje sejteni lehetett, hogy hamarosan bekövetkezik a változás, hiszen jelenleg már az S-sel kezdődő betűkombinációknál tartunk. A szakmai sajtó a hivatalos bejelentés előtt néhány nappal megszellőztette, mire számíthatunk. A rendszámok hosszabbak lesznek, és egy új szimbólum is rájuk kerül. Erre a linkre kattintva megnézheted, miről van szó.

Kiválasztották Törőcsik Mari utódját: Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze 

A Nemzet Színészei kedden délután gyűltek össze a Nemzeti Színházban, hogy egy zárt találkozó keretében döntsenek a címről, amelyet egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetnek, és a megbecsülés mellé komoly anyagi juttatás is jár. Részletek itt.

Szijjártó Péter értelmetlennek tartja, hogy újabb nyilatkozatot adjanak ki Kínáról

A kínai külügy áprilisi közleményéből azért az is kiderül, hogy Orbán Viktor tett egy vállalást Kína felé. Szijjártó Péter cseh kollégájával tartott közös sajtótájékoztatót, nagy egyetértésben. A két régió közötti szabad utazás is téma volt, valamint a cseh-orosz konfliktus. További információkért katt ide.

Bodrogi Gyula és Schmitt Pál is részt vett Igaly Diána végső búcsúztatásán

Fotó: Chris McGrath/Getty Images

A koronavírusban 57 évesen elhunyt olimpiai-, világ- és Európa-bajnok sportlövőt a törökbálinti temetőben helyezték végső nyughelyére. A szertartásról, amelynek során több ismert ember kapott szerepet, ebben a cikkben olvashatsz.

Lantos Gabriella szerint jobb lenne, ha Müller Cecília inkább a személyiségében, és nem tüntetőleg, a nyakában hordaná a keresztet

Az egészségügyi szakértő röviden, de annál élesebben kritizálta az országos tiszti főorvos intézkedéseit, pontosabban azok hiányát. A folytatásért ide kell kattintani.

Adócsökkentéseket jelentett be Varga Mihály

A pénzügyminiszter friss videóval jelentkezett, amelyben több újdonságról tájékoztatott a korábban már ismert adócsökkentések és adóegyszerűsítések mellett. Íme.

Tóth Csaba nem érti, miért indítják Hadházyt Zuglóban, amikor ott nincs korrupció

A szocialista országgyűlési képviselő a Partizánban szerepelt, ahol súlyos kérdések sora merült fel. Például hogy lehet-e bármi köze korábbi kollégája, a Zuglóban önkormányzati képviselőként tevékenykedő Sápi Attila eltűnéséhez, és felemlegették azt a hangfelvételt is, amelyen Karácsony Gergely beszél Tóth erőszakos fenyegetéseiről. Tóth Csaba szerint minden ilyen vád és gyanúsítgatás mögött ugyanaz az ember áll. És azt is megtudhattuk, hogy elítéli Hadházyt, amiért kiszivárogtatta a trafikmutyit. Hadházy Ákos válaszolt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Magyarországon élő nemzetközi hekkerbandát fogott el a rendőrség

Nem mindennapi bűncselekményről van szó, és az elkövetők sem azok

– fogalmazott a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályának vezetője. Mi történt? Innen kiderül.

Szél Bernadett az ombudsmanhoz viszi a műtétre váró betegek fizető vírustesztjének ügyét

Fotó: MTI/Kovács Attila

Kásler Miklós pénteken jelentette be, hogy az operációkat saját költségű koronavírustesztekhez kötik, amit időközben kicsit pontosított. Szél Bernadett szerint mindez “fatális következményekkel” járhat. Bővebben.

Egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb lesz a tartásdíjak behajtása

A kormány kedden nyújtja be az Országgyűlésnek a törvényjavaslatot, hogy tovább támogassák az egyszülős családokat. A változásokról ebből a cikkből tájékozódhatsz Novák Katalintól.

Ez is érdekelhet

képcím

Megfakultak Schadl mindenesének emlékei

képcím

Varga Mihály: a védelem költségvetése lesz a jövő évi

képcím

Vallomást tett Schadl György "gazdája"