Így változik a patikák nyitvatartása karácsonykor

Startlap - Startlap
A gyógyszertárak korlátozottan lesznek elérhetőek, amire nem árt előre felkészülni. Esti hírösszefoglaló.

Így változik a patikák nyitvatartása karácsonykor

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felhívta a figyelmet, hogy a többi egészségügyi szolgáltatóhoz hasonlóan a gyógyszertárak is ügyeleti rendben lesznek elérhetőek az ünnep idején. További információkért kattints ide.

Kiderültek a karácsonyi előírások: szenteste nem lesz kijárási tilalom

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján a szokásos adatközlés mellett tájékoztattak a karácsonyra érvényes rendkívüli szabályokról. Bővebben.

Döntött az EU a Pfizer-vakcina engedélyezéséről

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) gyorsított eljárásban határozott az új típusú koronavírus elleni oltóanyagról. A folytatásért ide kell kattintani.

Leáll a légiközlekedés Anglia felől Magyarországra

A London-Heathrow-i repülőtér. (Fotó: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images)

Nagy-Britanniában új, veszélyesebb vírustörzs terjed. Bővebben.

Orbán Viktor bejelentette: 2021-ben végig járványügyi készültség lehet

A kormányfő hétfő reggel, az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek kinevezése közben árulta el, hogy a jelen állás szerint mire számíthatunk jövőre a járványellenes intézkedések szempontjából. Részletek itt.

Szombathy Pál: Megjelent két verőember az iroda előtt, a biztonság kedvéért másik kettő az udvaron, pedig akkor még nem is tudtuk, mire jó az ereszcsatorna

Képzeljünk csak el egy állatkertet: tele veszélyes ragadozóval és békés látogatókkal; mégsem történik baj. Vajon miért? Hát mert ott a rács a ragadozók és a látogatók között. A rács által működik az állatkert, a konstrukció! Az Indexnél az alapítványi forma volt a rács, emiatt vállaltuk egyáltalán. Nem sejtettem, hogy a rácsok egyszer csak megnyílnak, és ott találjuk magunkat szemtől szembe a vadakkal.

A rácsok azonban kinyíltak, és egy “új helyzet új szereplőket kíván” – mondja Szombathy Pál, az index.hu élére a tömeges felmondás után kinevezett új főszerkesztő, akit nemrégiben eltávolítottak a pozícióból. A 24.hu nagyinterjút készített vele, amelynek teljes szövege ebben a cikkben olvasható.

A beszélgetés megjelenését követően Kárpáti Márton, a Telexet kiadó Van Másik Kft. ügyvezetője, az Index korábbi főszerkesztő-helyettese közleményben reagált, mert mint írja, “egy dolgot muszáj helyretenni”. Íme a reakció.

A TASZ bepereli a Nemzeti Népegészségügyi Központot az adatok elhallgatása miatt

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogásza szerint az intézmény nem egyszerűen nem hajlandó kiadni olyan statisztikákat, amelyek más országokban könnyedén elérhetőek, de még le is tagadta adatok létezését. Minderről bővebben itt írnak.

Majdnem minden második megyei jogú város polgármestere elhatárolódott a szövetségük elnökétől

Orbán Viktor és Szita Károly, mielőtt a kormányfő a Megyei Jogú Városok Szövetségének vezetőségével tárgyal. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A 23 megyei jogú város vezetőjét tömörítő Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) kilenc ellenzéki polgármestere nem fogja kifizetni a jövő évi tagdíjat és a települések a kilépésen gondolkoznak. Szita Károlyt felszólították, hogy “tartózkodjon a szervezet egésze nevében tett, politikai alapú nyilatkozatoktól”. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Filmezte a vendégeket a balatoni szállásadó vécézés, zuhanyzás, és szex közben

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt a középkorú férfi ellen, akit két vendég buktatott le tavaly, miután kiszúrták az egyik kamerát. Ha kíváncsi vagy az esetre, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ez is érdekelhet

képcím

A luxemburgi miniszterelnök férje mellé ültették Orbánt a...

képcím

Leléptek az oroszok a Kígyó-szigetről - ezt hagyták maguk után

képcím

SZÉP-kártya: nem hosszabbított a kormány