Így fizetnek a nyári diákmunkáért az élelmiszeráruházak

Startlap - Startlap
Aki szeretne dolgozni, valószínűleg fog találni munkát.

A nyárral együtt beköszönt a diákmunkaszezon is. A középiskolások, főiskolások a szünet ideje alatt igyekeznek némi pénzt szerezni a nyaralásukra vagy éppen a következő tanévük finanszírozására.

Pár éve még nem volt könnyű diákként munkát találni, mára viszont a munkaerőhiány miatt kapkodnak a fiatalok után, írja a Pénzcentrum. Egy összeállítást készítettek a nagyobb élelmiszerláncoknál elérhető diákfizetésekről.

A Tescónál havi 600-1500 diák dolgozik év közben, nyárra ez a szám 80 %-kal megemelkedik. Legtöbbször árufeltöltőnek, pénztárosnak jelentkeznek, de dolgoznak adminisztratív, illetve logisztikai munkakörökben is, a fizetés pozíciótól függően 600 és 1400 forint között várható.

Az Auchannál jóval kevesebb, mindössze 250 diák dolgozik évközben, de nyárra dupla annyian lesznek. Az általános áruházi bértábla vonatkozik rájuk is, ez havi bruttó 234 ezer forintot jelent – ez az összeg a pótlékokkal, túlórákkal, prémiummal és egyéb, béren kívüli juttatásokkal együtt értendő.

A Sparnál az év közbeni 137 fős diáklétszám a nyári időszakban 70 %-kal emelkedik, főként árufeltöltőnek lehet jelentkezni bruttó 900-1050 forintos órabérért.

A Lidl csak annyit árult el, hogy is több tanulót várnak, őket inkább a Balaton és Velencei-tó környéki üzleteikbe.

Az Aldinál szinte felesleges próbálkozni, alig 30 diák dolgozik náluk. A várható bérről sem az Aldi, sem a Lidl nem beszélt.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Hamarosan a központi időpontfoglalóban is regisztrálhatsz a...

képcím

Vigyázat: hamis nyereményjáték terjed az Auchan nevében

képcím

Szilágyi Liliána húga megszólalt: Felháborítónak tartom