Kiemelt Hírek 2020. augusztus 01.

Idegesítette a hattyú, ezért kitörte a nyakát

Startlap Kiemelt Hírek 2020. augusztus 01.
Megdöbbentő ügyben nyomoznak Baranya megyében. Esti hírösszefoglaló.

Felhúzta magát egy a hattyún, ezért kitörte a nyakát

Állatkínzás elkövetése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság egy 33 éves helyi férfi ellen. Az illető a családjával Orfűn nyaralt, amikor végrehajtotta a borzalmas tettét. Minderről ez a cikk tájékoztat részletesebben.

Törvényekkel szabályoznák idehaza a Facebook működését

Hazai törvényekkel szabályoznák a Facebookot, különös tekintettel a platform profilfelfüggesztési gyakorlatát – írja a Magyar Nemzet. Részletek

Ilyen gyorsan még senki sem úszta át a Balatont

Fotó: Facebook/Balaton-átúszás

Az úszók reggel 8 órakor vágtak neki a Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus 5200 méteres távnak. A férfiaknál a 23 éves világbajnok, Rasovszky Kristóf, míg a nőknél Olasz Anna ért leghamarabb a célba. Hogy milyen gyorsak is voltak, az  idekattintva azonnal ki fog derülni. 

A kabinban öltöző kislányokról készített fotókat titokban egy férfi 

A győri strandon bukott le egy férfi azzal, hogy kislányokat fényképezett. Egy ott tartózkodó gyerekcsoport vezetője vette észre az öltözőknél ólálkodó gyanúsítottat, akit aztán le is leplezett. Az ügyet ez az írás tárgyalja részletesebben. 

Demeter Szilárd úgy véli az Index-botrány a balliberális oldalnak kedvez

Fotó: MTI/Soós Lajos

Bodolai László iránti tiszteletéről és az Index kivéreztetése mögött vélt valódi érdekekről beszélt Demeter Szilárd a HVG 360 Terasz című sorozatának új részében. A véleményét az ügyről errefelé tudhatod meg. 

Igaz, hogy lépcsőzetesen, de nagyot emelnek a románok a családi pótlékon

Szeptembertől kezdődően lépcsőzetesen, fél évente fogják emelni Romániában a családi pótlékot a következő két évben. A részletes számokért csak egyet kell klikkelni. 

Gázolt a vonat a Balatonnál

Elütött egy embert egy tehervonat Siófokon szombaton, a férfi a helyszínen meghalt – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. Az esetről itt tudhatsz meg többet. 

Tagadnak a Kuciak-gyilkosság vádlottjai

Egyöntetűen tagadták bűnösségüket a két és fél évvel ezelőtti szlovák újságírógyilkosság perének még ítéletre váró vádlottjai. Hogy mivel is próbáltak meg védekezni a záróbeszédeikben, az innen tudható meg. 

Ilyen olcsón régen mehettünk Bécsbe

A RegioJet pénteken reggel elindította közvetlen vasúti járatait a Prága-Brünn-Bécs-Budapest útirányon, a járatokra már elővételben több ezer jegyet értékesítettek – közölte a cseh magántulajdonú vasúttársaság. A meghökkentő jegyárakat itt érheted el.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon