Világ 2020. augusztus 01.

Járatot indított a RegioJet Prága-Brünn-Bécs-Budapest útirányon

Startlap Utazás Világ 2020. augusztus 01.
A RegioJet pénteken reggel elindította közvetlen vasúti járatait a Prága-Brünn-Bécs-Budapest útirányon, a járatokra már elővételben több ezer jegyet értékesítettek - közölte a cseh magántulajdonú vasúttársaság.

A vasúti járatok Budapest és Prága között naponta kétszer közlekednek mindkét irányba. A Prága-Budapest útvonalon a jegyek már 16 eurótól, Brünn-Budapest, valamint Bécs és Budapest között pedig már 9 eurótól elérhetőek. Az egyes kocsiosztályoknál feltüntetett árak fixek.

Mindenki megtalálja a maga igényeinek megfelelő osztályt

A járatokon négy kocsiosztályon – low-cost, standard, relax és business – lehet utazni. A járatot magántársaságok üzemeltetik, a RegioJet megbízásából Ausztriában a WestBahn,

A cseh magántulajdonú vasúttársaság ettõl a naptól új, naponta kétszer oda-vissza közlekedõ vasúti járatot indított a Budapest-Bécs-Brünn-Prága útvonalon.
A szerelvény Vectron mozdonya a RegioJet nyitójáratának ünnepélyes fogadásán a Déli pályaudvaron 2020. július 31-én (MTI/Máthé Zoltán).

Magyarországon pedig a Continental Railway Solution Kft. biztosítja az üzemhez szükséges személyzetet és infrastruktúrát, mindennemű állami támogatás nélkül.

A pályaüzemeltető MÁV Zrt.-nek már ebben az évben jelentős, százmilliós nagyságrendű árbevétele származik a vonatok közlekedése után fizetendő díjakból – írják.

Éves szinten rengeteg utast szállítottak 2019-ben

A RegioJet a legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság. A vonatok jelenleg Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria, Szlovénia és Horvátország területén közlekednek, és az autóbuszjáratokkal együtt éves szinten megközelítőleg 20 millió utast szállítanak.

A társaság központja a csehországi Brünn (Brno) városában található, a cég tulajdonosa Radim Jančur, cseh befektető.

Ásványvizet szolgálnak fel a vonatkísérõk a RegioJet nyitójáratán a Déli pályaudvaron 2020. július 31-én (MTI/Máthé Zoltán).

A 2019-es év a RegioJet fennállásának történetében üzletileg az eddigi legsikeresebb időszak volt.

Az adózás előtti nyereség 2019-ben 167 millió cseh korona volt, míg az EBITDA nemzetközi standardok szerint kalkulált eredmény 502 millió cseh koronát érte el (az MNB devizaárfolyama szerint 1 cseh korona 13,18 forint).

Jövőre még több helyre indítanak járatokat

2020-ban a koronavírus-járvány kapcsán a RegioJet járatokat korlátozták, ezért jelenleg a járatok többségének újraindítása, valamint a külföldi irányokba történő terjeszkedés folyik – ismerteti közleményében a társaság.

A turistaosztály a RegioJet nyitójáratán a Déli pályaudvaron 2020. július 31-én (MTI/Máthé Zoltán).

A RegioJet június 30-án új vonatot indított a Prága-Fiume (Rijeka) útvonalon.

A következő évben a RegioJet a járathálózat további bővítésére készül Csehországban és Szlovákiában, valamint tervben van Ausztria összekötése Lengyelországgal és Ukrajnával.

 

(MTI).

Keresés az oldalon