Hihetetlen, mennyit fizet Vajna Tímea a dolgozóinak

Smucigok a leggazdagabb hazai vállalkozók.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-15 12:54

Fotó: Instagram

A 24.hu utánajárt, hogy a leggazdagabb hazai vállalkozók bevételeik, nyereségeik folyamatos növekedése mellett vajon kiemelkedően fizetik-e az alkalmazottaikat is. Már az elején lelőjük a poént – már ha bárkinek is kedve támadna nevetni a számokon -, ugyanis a lap körképéből az derül ki, hogy egyik remek háttérrel megáldott cégnek sem sikerült elérnie a nemzetgazdasági szakmai átlagot.

Vajnánál csak Mészáros fizet rosszabbul

Kezdjük mindjárt a kakukktojás Vajna Tímeával, akit elsősorban celebként, nem feltétlenül üzletasszonyként ismer az ország. Nem tudjuk, ennek köszönhető-e, de tény, hogy cége, a Mr. Funk egyelőre veszteséges. Az alkalmazottak havi bruttó 168 ezer forintot keresnek, alig többet, mint a szakmai bérminimum, és jóval kevesebbet, mint a kereskedelmi átlag. Utóbbi 273 810 forint volt tavaly.

Hiába termeltek azonban megnyugtató nyereséget a nemzeti nagytőkések cégei, a dolgozók bérezése ezt nem tükrözi vissza. Az építőiparban a lefukarabb Mészáros Lőrinc volt a fizikai dolgozóival: átlagkeresetük még a szektorban országosan mért statisztikai átlagot, a bruttó 227 524 forintot sem érte el.

A Marketnél jó dolgozni

A legbőkezűbben a miniszterelnök barátja, Garancsi István fizette az embereit, havi bruttó egymilliónál is több volt tavaly a kereset a Marketnél. Igaz, az összesen 287 fős dolgozói állományból mindössze 20 fizikai munkás, a többi szellemi dolgozó.

A nemzeti kaszinózásban sem túl rózsás a helyzet. A tavaly több mint 7 milliárd nyereséget kihozó Andy Vajna kaszinóiban dolgozók nem érik el sem a „művészet, szórakoztatás, szabad idő” szektor havi átlagát (bruttó 289 154 forint), sem a nemzetgazdasági átlagkeresetet.

A kisebbik Matolcsy-fiú, Ádám rekordévet záró cégbirodalmának központi cégénél, a Magyar Stratégiai Zrt.-nél egy szellemi foglalkozású alkalmazott dolgozik havi bruttó 300 ezerért, és egy fizikai havi bruttó 121 ezerért. Utóbbi fizetése még a napi 8 órás minimálbért sem éri el – írja a 24.hu.

Mai nap hírei

Elmarad a Fradi BL-meccse

eurosport.hosszabbitas.hu6 órája

Közpénzből fizet busás asszonytartást Rogán volt feleségének, Gaál Cilinek

ezalenyeg.hu9 órája

Eltűnik és szétrobban a föld Szibériában

mezohir.hu11 órája

Baloldali rémálom: Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc együtt ünnepelt

demokrata.hu13 órája

Orrspray-vel a koronavírus ellen?

napidoktor.hu13 órája

Vujity Tvrtko: Eljött a búcsú ideje

femcafe.hu14 órája

Tokár Tomi átélte minden szülő rémálmát: 3 hónapos kisfia kórházba került

joy.hu17 órája

Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatásáról

168ora.hu19 órája