Hihetetlen, mennyit fizet Vajna Tímea a dolgozóinak

Startlap - Startlap
Smucigok a leggazdagabb hazai vállalkozók.

A 24.hu utánajárt, hogy a leggazdagabb hazai vállalkozók bevételeik, nyereségeik folyamatos növekedése mellett vajon kiemelkedően fizetik-e az alkalmazottaikat is. Már az elején lelőjük a poént – már ha bárkinek is kedve támadna nevetni a számokon -, ugyanis a lap körképéből az derül ki, hogy egyik remek háttérrel megáldott cégnek sem sikerült elérnie a nemzetgazdasági szakmai átlagot.

Vajnánál csak Mészáros fizet rosszabbul

Kezdjük mindjárt a kakukktojás Vajna Tímeával, akit elsősorban celebként, nem feltétlenül üzletasszonyként ismer az ország. Nem tudjuk, ennek köszönhető-e, de tény, hogy cége, a Mr. Funk egyelőre veszteséges. Az alkalmazottak havi bruttó 168 ezer forintot keresnek, alig többet, mint a szakmai bérminimum, és jóval kevesebbet, mint a kereskedelmi átlag. Utóbbi 273 810 forint volt tavaly.

Hiába termeltek azonban megnyugtató nyereséget a nemzeti nagytőkések cégei, a dolgozók bérezése ezt nem tükrözi vissza. Az építőiparban a lefukarabb Mészáros Lőrinc volt a fizikai dolgozóival: átlagkeresetük még a szektorban országosan mért statisztikai átlagot, a bruttó 227 524 forintot sem érte el.

A Marketnél jó dolgozni

A legbőkezűbben a miniszterelnök barátja, Garancsi István fizette az embereit, havi bruttó egymilliónál is több volt tavaly a kereset a Marketnél. Igaz, az összesen 287 fős dolgozói állományból mindössze 20 fizikai munkás, a többi szellemi dolgozó.

A nemzeti kaszinózásban sem túl rózsás a helyzet. A tavaly több mint 7 milliárd nyereséget kihozó Andy Vajna kaszinóiban dolgozók nem érik el sem a „művészet, szórakoztatás, szabad idő” szektor havi átlagát (bruttó 289 154 forint), sem a nemzetgazdasági átlagkeresetet.

A kisebbik Matolcsy-fiú, Ádám rekordévet záró cégbirodalmának központi cégénél, a Magyar Stratégiai Zrt.-nél egy szellemi foglalkozású alkalmazott dolgozik havi bruttó 300 ezerért, és egy fizikai havi bruttó 121 ezerért. Utóbbi fizetése még a napi 8 órás minimálbért sem éri el – írja a 24.hu.

Ez is érdekelhet

képcím

Vajna Tímea újra férjhez ment

képcím

Szombattól emelkedik a gáz lakossági piaci ára

képcím

Orvosi ügyeletek: fontos döntést hozott Pintér Sándor