Kiemelt Hírek 2019. március 30.

'Hangos felkiáltással végül a tűzoltólétrát választottam' - Schell Judit kulisszatitkokról mesélt

Startlap Kiemelt Hírek 2019. március 30.
Schell Judit a Thália színház minden zegzugát megmutatta nekünk.

Schell Judit izgalmas kulisszatitkokba avatta be a Startlap stábját: a Thália színhában vezetett minket körbe a színésznő, elsősorban A kulcslyukon át című előadás március 30-i bemutatójára zajlott délelőtti próbák kapcsán, de szóba került a másik fontos és sikeres színdarab, a Boeing Being is.

Az utóbbi, 16 éven aluli nézőknek nem ajánlott előadást immár hatodik éve játsszák sikerrel a Tháliában; számos visszatérő néző akad, vagyis már komoly törzsközönsége van az előadásnak, amelynek főszereplője Schell Judit, de a színpadon láthatjuk többek között Gubás Gabit és  Tóth Esztert is.

Az előadás legfontosabb helyiségeit alaposan körbejártuk Schell Judittal, így láthattuk Pindroch Csaba  párizsi lakásának minden fontos színhelyét.

 

 

 

 

 

 

 

 

A darab fontos szereplője egyébként egy lift, amely süllyesztőből érkezik a színpad felszínére, ám természetesen megtörtént már, hogy lefagyott – pont akkor, amikor nagyon nem kellett volna. 

Rájöttem, hogy ezzel nem fogok eltűnni, így hangos felkiáltással végül azt az utat választottam, hogy megyek a tűzoltólétrán, a konyhán át távozok az utcára

– mesélte Schell Judit. 

A színésznő megmutatta nekünk az öltöztetők kuckóját is, illetve a színészek öltözőibe is bekukkantottunk, valamint a jelmezelőkészítőkhöz  és a sminkszobába is benéztünk. 

A kulcslyukon át – Thála színház, 2019, március 30., Nagyszínpad

A legtöbb veszéllyel a titkárnői állás jár, amire Geraldine ártatlanul jelentkezik. Először vetkőznie kell. Majd azonnal öltöznie, mert betoppan a pszichiáter vérmes felesége. És nyomában zsarolója, a szoknyabolond londiner. Akit üldöz a rendőr. Szerencsére az egészségügyi hatóság főellenőre lesújt, ahol hibát talál – és ennek érdekében bármit képes félreértelmezni. Mire előkerülnek a kényszerzubbonyok és a pisztolyok, már csak annyi biztos: a váratlan esemény mindig bekövetkezik, amikor legkevésbé számítunk rá. Ilyen őrült napból egy elég az életben.

Boeing Boeing – Thália színház, következő előadás: április 6.

Bernard, a sztárépítész elegáns loft-lakásában éli gondtalan életét. Ha kinéz az ablakon, Párizsra lát. Ha vacsorázna, a házvezetőnő viszi otthon a nemzetközi konyhát. Ha menyasszonya megérkezik, mámorosan szeretik egymást. Ha másik menyasszonya érkezik meg, vele is mámorosan szeretik egymást. Ha a harmadik, vele is. Mert minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend szerint elkerüljék egymást.

Amikor beállít a régi iskolatárs, hogy apró szívességet kérjen, ő is elámul az irigylésre méltó és tökéletes rendszeren. Persze egyetlen apró hiba is végzetes. Kettő még rosszabb, vicces. Ez az este a harmadik hibával kezdődik…

Keresés az oldalon