Haldokló rákos beteget akarnak kilakoltatni Pécsen

Startlap - Startlap
Véget érhet a szabad utazgatás Európában, a KSH szerint megtörtént a fordulat a kivándorlásban, elhunyt Niki Lauda, jócskán drágulhat a tojás. Hírösszefoglaló.

Az idei kilakoltatások legsötétebb napja a keddi 

Egy 65 év körüli házaspárt lakoltatnának ki Sirály utcai otthonukból deviza hiteltartozás miatt, a férfi végstádiumú rákos beteg.  Az első felszólításban 15 napos kiköltözési határidőt kaptak, majd a végrehajtó kitűzte a kilakoltatást a keddi napra.

Véget érhet a szabad utazgatás Európában

Meg kell változtatni a schengeni övezet 26 tagállama közötti útlevél és ellenőrzés nélküli szabad utazás szabályait – mondta hétfőn a dán kormányfő. Ha érdekel, hogy mivel indokolja a politikus határok lezárásának ötletét, olvasd el az alábbi cikket.

Fotó: iStock

Kilencven napra felfüggesztették a Huawei amerikai korlátozását

Az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei kínai távközlési óriásvállalat ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését a könnyebb átmenet érdekében. Ha kíváncsi vagy, mivel magyarázza az USA a döntést, ebből a cikkből kiderül.

Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek?

Hosszú évek óta először fordult elő 2018-ban, hogy több Magyarországon született ember tért haza, mint ahányan elvándoroltak, vagyis pozitív volt a nettó migrációs egyenleg – derül ki a KSH Statisztikai Tükör kiadványából, melyet hétfőn tettek közzé. Ez némileg ellentmond az eddig ismert részadatoknak. Az ellentmondás lehetséges magyarázatait az alábbi cikkből ismerheted meg.

Elhunyt Niki Lauda 

70 éves korában hunyt el a háromszoros Forma 1-es bajnok. Lauda hétfőn a családja körében “békésen távozott”. Halálhírét orvosa is megerősítette, aki tavaly tüdőátültetést hajtott végre rajta. Az alábbi cikkben áttekintjük a legendás autóversenyző pályáját, felidézzük az 1976-os szörnyű balesetének részleteit, bajnoki címeit, és természetesen az elmaradhatatlan piros sapkáról sem feledkezünk meg.

Fotó: MTI/EPA/AAP/Dave Acree

A nyílt utcán szúrtak arcon egy fiatalembert Miskolcon

Szombat hajnalban, egy miskolci sétálóutcán történt a bűncselekmény. Egy életet tettek tönkre – ezt mondta az RTL Klub Híradójának az a férfi, akinek az öccsét szombat hajnalban arcon szúrták Miskolc egyik sétálóutcájában. 

Jócskán drágulhat a tojás

Nem árulnának ketreces tyúktartásból származó tojást a nemzetközi kiskereskedelmi láncok néhány év múlva. A váltás akár negyven százalékkal is megdrágíthatná a tojást. A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke elmondta, mi állhat az ügy hátterében.

Fotó: iStock

Északkeleten tart ki legtovább az esős idő

Szerdán még országszerte bárhol eleredhet az eső, ezt követően csak elszórtan valószínű csapadék. Kivéve északkeletet: a legtöbb eső itt várható, és a csütörtöki, helyenként még a pénteki napot is záporok kísérhetik. A részletes időjárás-előrejelzést ebben a cikkben találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk

képcím

Akkora a kereslet a hatósági áras tűzifára, hogy több helyen...