Halálos vonatbaleset történt Olaszországban

Kamionba rohant a szerelvény.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-24 10:03

Fotó: MTI/EPA/Alessandro Di Marc

Kamionnak ütközött és kisiklott egy vonat Észak-Olaszországban szerda éjjel. A Torinóhoz közeli vasúti átjáróban történt balesetben az első adatok szerint két ember meghalt, tizennyolc – más források szerint húsz – megsérült – jelentette az olasz média.

A Torinóból Ivreába tartó szerelvény Torinótól 35 kilométerre ütközött neki a kamionnak. Televíziós felvételek szerint a vonat három kocsija kisiklott.

Az RFI olasz állami vasúttársaság első közleménye szerint “a balesetben a szerelvény mozdonyvezetője meghalt, több utas megsérült”. Médiaértesülések szerint a másik halálos áldozat a felvezető kisteherautóban ülő egyik ember volt, ő belehalt sérüléseiben, miután helikopterrel kórházba vitték. A kamionvezető túlélte az ütközést, négy sérült állapota válságos. A vonaton negyvenen utaztak.

A La Stampa című torinói napilap úgy értesült a szemtanúktól, hogy a konténereket szállító litván rendszámú kamion rendkívül nagy rakományt fuvarozó “különleges szállítmány” volt, és egy közeli áruházba tartott. A kamiont felvezető kisteherautó még átjutott a kereszteződésen, de amikor elkezdték leereszteni a sorompót, a felvezető járművet tíz méterre követő kamion már nem tudott időben lefékezni, és a síneken állt meg.

2017 áprilisában egy másik észak-olaszországi vonatbalesetben két ember meghalt, és ideiglenesen le kellett zárni az Olaszország és Ausztria közötti legfontosabb vasútvonalat. 2016 júliusában két vonat ütközött össze Dél-Olaszországban, akkor 23 ember halt meg és ötvenketten sérültek meg.

Fotó: MTI/EPA/Alessandro Di Marco
Fotó: MTI/EPA/Alessandro Di Marco

 

Forrás: MTI

Mai nap hírei

Magyar siker: érkezik az első szállítmány az egyik leghatékonyabb készítményből

demokrata.hu7 órája

Fél nap alatt védettséget adhat a koronavírus ellen egy új magyar gyógyszer

168ora.hu13 órája

Mesés vagyon, ezt hagyta örökösére Pécsi Ildikó

metropol.hu14 órája

Erős gyengülést mutatott reggel a forint

tozsdeforum.hu15 órája

Ezzel a Youtube funkcióval rengeteg új videót fedezhetsz fel!

digitalhungary.hu17 órája

Újabb adag havazás jön

agroinform.hu18 órája

Élőlények tisztítják meg a tengert a műanyagtól

transpack.hu18 órája

Többet számít, hogy reggel vagy este sportolsz, mint gondolnád

she.life.hu19 órája