Meghalt Máté István, a Mentés Másként Alapítvány elnöke

Startlap - Startlap
Máté István Horvátországban szenvedett halálos balesetet turistaként.

A Mentés Másként alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke, és Amnesztia zenekar frontembere december 2-án szombaton egyedül indult túrázni, amikor egy szakadékba zuhant Horvátországban – írta a Telex

Deák Krisztián, Máté sógora arról számolt be, hogy a férfi saját maga, autóval indult el a Jasenica környékén lévő Zrmanja-kanyon 140 méteres kilátópontjához.

Naplemente idején akart elérni a nagyjából tengerszinten lévő folyót. A völgybe sziklás terepen lehet lejutni, ami Deák szerint még szép időben is nehezen járható. 

Szombaton este aztán 10 órakor azért értesítették a hatóságokat, mert Máté húga még akkor is arról számolt be, hogy a férfi nem ért vissza a túráról. 

A hegyimentők átvizsgálták a terepet, a kutatásban a rendőrség kutyái is részt vettek. Deák Krisztiánék végül  azt a tájékoztatást kapták, hogy a visszamászás során a felső sziklás részen zuhant le Máté István, akinek esélye sem volt a túlélésre.  Vasárnap hajnali 2-kor találtak rá a 46 éves férfi holttestére a hegyimentők.

Máté volt a Mentés Másként Alapítvány mellett a REZSÓ Projekt társalapítója is. Ennek keretében chipses zacskókat vasaltak össze hálózsákokká, hogy így segítsék a hajléktalanokat a hideg időkben.

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt Szurdi Miklós

képcím

Alföldi Róbert Vidnyánszky Attilának: Ez magyar? Ez gerinces?

képcím

Novák Katalin és Varga Judit is belebukott a kegyelmi ügybe - A...