Hajóbaleset: lezárták a Margit hidat és az Árpád hidat

Veszélyes manővert hajt végre a Clark Ádám úszódaru.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-06-07 14:32

Kotrógép egy hajón, valamint a mentőcsapat tagjai a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 7-én. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késõ este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetõvel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környezõ hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenkét áldozat holttestét - köztük a hajó legénységének egyik tagjáét - találták meg és azonosították. MTI/Mónus Márton

A dunai hajóbaleset roncsának mentése miatt átmenetileg lezárják a Margit hidat és az Árpád hidat – közölte péntek délután a rendőrség.

A Szent Flórián tűzoltóhajó manőverezi majd a Clark Ádám úszódarut a múlt szerdán elsüllyedt Hableány közelében – mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) helyettes szóvivője péntek délután az MTI-t.

A lezárás és a veszélyes manőver részleteiről itt olvashatsz. 

Tovább keresik a holttesteket

Kolozsi Péter elmondta, hogy a holttestek kiemelése, rendőröknek átadása és a mentőbúvárok biztosítása is az FKI feladata lesz. Mindeközben a katasztrófavédelem és a rendőrség mentőkutyái a Duna partján keresik majd a holttesteket.

A tűzoltóhajó legénysége az úszódaruval többször hajtott végre próbamanőverezéseket, tekintetbe véve a Duna jelenlegi, a megszokottnál is nagyobb sodrását.