Hajdú Pétert 1,5 év börtönre ítélték, négy évre felfüggesztve

Startlap - Startlap
Költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt állították bíróság elé. Több milliós pénzbüntetést is kapott. Esti hírösszefoglaló.

Hajdú Pétert 1,5 év börtönre ítélték, négy évre felfüggesztve

Hajdút nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt állították bíróság elé. A büntetőügy megegyezéssel zárult, a döntésről itt olvashatsz.

Orbán Viktor bejelentette, amire mindenki várt: “Szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz, de most az a fontos, hogy mi is legyünk”

A kormány által november elején bejelentet, minden eddiginél szigorúbb járványellenes intézkedések 30 napos érvényessége a héten jár le. Az ígéreteknek megfelelően a miniszterelnök hétfőn egy újabb Facebook-videóban közölte a döntést a következő időszakra vonatkozó szabályokról, és ezzel együtt a karácsony és a szilveszter sorsáról. További információkért kattints ide.

541 millió forint naponta: ennyit költ sportra a kormány, mióta tart a járvány

A sokkoló adatot a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok alapján számolták ki. Nyilván mindenkiben ugyanaz a kérdés merül fel ezen a ponton: mire ment el ez a rengeteg pénz? Ebből a cikkből megtudhatod.

Kásler Miklós ismertette az oroszok “nagyvonalú felajánlását”: 3-5 ezer magyart várnak a vakcinatesztekre

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az emberi erőforrások minisztere lelkes nyilatkozatot a magyar delegáció moszkvai látogatásának eredményeiről. Minderről bővebben itt írnak.

A DK-s Varga Zoltán bevitt magával a Parlamentbe egy ereszcsatornát

A képviselő a látványos szemléltető eszközt felhasználva mondta el, hogy a kormány nem keresztény, nem konzervatív, nem antikommunista, de még csak nem is Soros-ellenes vagy nemzeti. Az elnöklő Lezsák Sándor nem értékelte a “tiltott” tárgy bevetését. Bővebben.

“Ebbe bele is fogunk dögleni most. Itt a vége” – megszólaltak a vendéglátósok a kormányzati bértámogatásról, ami szinte semmire sem jó

Jól hangzik az 50 százalékos ágazati bértámogatás, ugyanakkor a valóság már közel sem ilyen rózsás, az igénylés ugyanis rettentő körülményes, és cserébe a pénz se annyi, mint amire elsőre gondolnánk – derült ki a szakmabeli beszámolójából, amivel a Magyar Vendéglátók Ipartestülete elnöke is egyetért. Nem csak a tartalékok, de a remény is elfogyott. Részletek itt.

Lenkei Gábort rémhírterjesztés miatt feljelentették

Az orvos végzettségű, vírustagadó üzletember tevékenységéről két magánszemély jelzett a Magyar Orvosi Kamarának. Mi történt? Innen kiderül.

Külügyi államtitkár a Szájer-ügyről: A magyar állam nem zsarolható

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szájer József szexbotránya volt a téma az azonnali kérdések órájában: Sebián-Petrovszki László DK-s képviselő felvetésére Menczer Tamás külügyi államtitkár reagált. A folytatásért ide kell kattintani.

“Ez a vétó nem szól semmi másról, mint Orbán Viktor családi és baráti körének anyagi biztonságáról”

A párbeszédes Szabó Tímea szerint a miniszterelnök olyan indokokra hivatkozva támadja az EU-költségvetést, amelyek nem is szerepelnek a jogállamiság mechanizmusáról szóló tervezetben. A jobbikos Jakab Péter úgy véli, az uniós pénzre nemet mondani, és közben devizahitelt felvenni hazaárulás. Az Országgyűlés Európai Uniós Konzultációs Testületének ülésén Orbán Viktor felszólalását határozott ellenzéki kritika fogadta. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Megjelentek a dokumentumok az Index átvételéről

Hétfőn a cégbíróságra benyújtották azokat a közgyűlési határozatokat, amelyek alapján az Index a Magyar Fejlődésért Alapítványtól a Vaszily Miklós–Ziegler Gábor-féle Indamediához került. A dokumentumokból fény derül a személyi átalakításokra, plusz arra, milyen pénzmozgás történt. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Videón mutatta meg bomba alakját az 52 éves Barta Sylvia

képcím

Orbán a 404 forintos euróról

képcím

Media1: Hajdú Péter tanácsadó lesz Vaszily Miklós mellett