Ha így készíted, nem reped meg a sült hurka és kolbász

Startlap - Startlap
A legkülönfélébb elkészítési módozatokat tesztelték.

Víz vagy zsír aláöntésével, villával vagy fogpiszkálóval kiszúrva, esetleg minden nélkül – hurkát és kolbászt sütött a Nosalty szerkesztősége.

A legkülönfélébb elkészítési módozatok tesztelésének az volt a célja, hogy a legbiztosabb repedésmentes változatot oszthassák meg az olvasókkal.

A lap határozottan állítja: a megszurkált kolbászok jobbak lettek. A véres hurkánál ugyanez viszont nem mondható el. Mivel mindegyik kirepedt, körülbelül ugyanolyan ízűek lettek.

A májas csoportból az egyben maradt darabot gyönyörűen lehetett vágni, ezért esztétikailag nyert, de a kifolytaknak sokkal finomabb lett az ízük.

A legjobb sütési variáció tehát:

  • előmelegített sütő
  • 160-170 fokon, lassú sütés
  • pici (nálam fél pohár) víz aláöntése
  • pár fogpiszkáló beleszúrása
  • középidőben átforgatás
  • ekkor újbóli szurkálás
  • kb. 30-40 perc sütés

 

A címlapkép illusztráció (MTI/Varga György)

Ez is érdekelhet

képcím

A kacsazsír a legegészségesebb állati zsiradék

képcím

A legjobb aprítógépek

képcím

Ilyen Meglepetés Konyha még nem volt hazánkban