Kiemelt Hírek 2018. április 29.

Ha az 1990-es években voltál gyerek, ezekre biztosan emlékszel

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 29.
A mostani fiataloknak talán furcsának tűnhetnek, de akkoriban ezek a tárgyak, játékok voltak a menők.

A Ponyvaregény, a Titanic, a Jóbarátok, a Spice Girls mind-mind az 1990-es évek terméke, ám aki abban az évtizedben nőtt fel, annak tengernyi emléke lehet a különféle tárgyakról, játékokról, magazinokról. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

 

WALKMAN

IPod, iPhone? Ugyan már! A Walkman volt a menő, no meg a legfrissebb válogatáskazi, amit a rádióból vettünk fel. A legprofibbaknak pedig elég volt néhány perc, hogy a kedvenc számuk elejére tekerjék a szalagot.

TETRIS

Nem is volt szebb látvány, amikor egyetlen elemmel egyszerre négy sort is eltüntettünk. Tökéletes kikapcsolódást nyújtott, csak az volt dühítő, ha a testvérünk vagy a legjobb barátunk megdöntötte a csúcsunkat. Viszont utazások előtt a csomagtartó megpakolásánál még ma is hasznosíthatjuk a rengeteg gyakorlást.

SLINKY

Ha így elsőre nincs meg, segítünk: ez az a játék, amelyet Ace Ventura megpróbál legurítani a templom hihetetlenül hosszú lépcsősorának tetejéről, ám az utolsó lépcsőfokon megáll. Bizony, a spirálrugó nemcsak vidám perceket szerzett, hanem olykor bosszúságot is okozott.

SÓTARTÓ

Az osztályban minden lánynak volt ilyen, és alighanem nehéz lenne olyan fiút találni, akinek nem kellett előbb egy számot, majd egy színt mondania, hogy aztán a kihajtogatott oldalon lévő kérdésre válaszoljon.

TINI NINDZSA TEKNŐCÖK

A fiúknak pedig ott volt Donatello, Raffaello, Leonardo és Michelangelo, a leleményes szülők pedig felhasználhatták a négy teknős nevét egy kis oktatásra. Persze az igazi gyűjtőnek Szecska mester és a Hatos csatorna riportere, April O’Neil is ott virított a polcon.

KOSARAS KÁRTYÁK

Aki pedig nem a játékfigurákat, az kártyákat gyűjtött. Főleg kosaras kártyákat, és aki nem követte az NBA-t, az is pontosan tudta, ki Dennis Rodman, Karl Malone, Hakeem Olajuwon, Scottie Pippen, Charles Barkley, Clyde Drexler és a többiek. Ha pedig hologramos Michael Jordan-kártyád volt, te voltál a legnagyobb király.

HUBBA BUBBA

Még a neve is ritmusos, csábító volt a rágóguminak, hát még az íze! Legalábbis az első négy másodpercben, mert utána már nem nagyon lehetett érezni belőle semmit. Ellenben óriási lufikat lehetett vele fújni, igaz, ha kidurrant, az egész az arcon maradt.

POPCORN

Internet híján a magazinokból lehetett hozzájutni a hírekhez, információkhoz, pletykákhoz, így a Bravo mellett a Popcornból tudhattuk meg, hogy Britney Spears és Christina Aguilera, vagy Justin Timberlake és Enrique Iglesias éppen kivel jár.

FLOPPY

Akkoriban a hétköznapi adathordozó sem egy néhány terabyte-os külső winchester volt, hanem az a kis méretű lemez, amelyre jó esetben felfért néhány kép.

Keresés az oldalon