Gyurcsány Ferenc 20 évig kormányozna, szerinte a DK az ország egyetlen reménye

Startlap - Startlap
A Demokratikus Koalíció elnöke szerint ők két hét alatt hazahoznák azt a 22 milliárd eurót, amire Orbán nem képes, és ennyi mocskot nem lehet egy ciklus alatt eltakarítani, ezért hosszútávra tervez.

“Ha létezik párt Magyarországon, amelynek megoldásai vannak, akkor az mi vagyunk. (…) Azt mondjuk, hogy fizessenek a milliárdosok, hogy nincs rendjén, ha a legszegényebb 20 százalék harmadannyi állami támogatásban részesül, mint a leggazdagabb 20 százalék” – fogalmazott a hvg360-nak adott interjújában Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció alapítója.

Szerinte a DK képes lenne két hét alatt hazahozni

„azt a 22 milliárd eurót, amire Orbán nem képes, mert az, hogy markában tartsa az igazságszolgáltatást, neki fontosabb, mint az országa”.

A volt kormányfő szerint nem akkumulátorgyárakba, hanem az oktatásba, az egészségügybe, a tudományba kellene befektetni, az „Orbán-kormány viszont legatyásítja ezeket a területeket.”

“Magyarországnak ma egyetlen reménye van, és azt úgy hívják: Demokratikus Koalíció” – jelentette ki. Hozzátette, a jelenlegi választási rendszer úgy lett kitalálva, hogy két tábornak kell megküzdenie egymással. “Az biztos, hogy ennek az ellenzéknek a gravitációs pontja most a DK. De a végére az egész tábornak kell két és fél milliósnak lennie.”

“Mi szeretnénk megérinteni, megerősíteni a progresszív világ lelkét, visszaadni hitét, hogy a hazánkért, az emberekért folytatott küzdelemben mi állunk a jó oldalon.

Másképp nem győzhetünk, és nem kormányozhatunk 20 évig – hiszen ezt a mocskot eltakarítani nem egy ciklus lesz”

– fogalmazott az interjúban.

Címlapfotó: MTI/Kovács Attila

Ez is érdekelhet

képcím

Választási vitát rendez a köztévé

képcím

Magyar Péter Dobrev Klárának: Tömegesen lépnek ki a DK-ból,...

képcím

Magyar Péter: A Tisza Párt nélkül senki sem fog tudni többséget...