Gyönyörű juharfát mérgeztek meg Csopakon

Startlap - Startlap
A strand bejáratánál álló fának szinte semmi esélye a túlélésre.

Újabb farongálás történt a Csopakon. Valaki lyukakat fúrt a strand bejáratánál álló juharfába, és mérgező anyagot öntött a lyukakba. A fa már elkezdett feketedni – írja Travelo

A település önkormányzata feljelentést tesz a rendőrségen. Abban bíznak, hogy a videófelvételek tartalmaznak olyan információkat, amelyek segíthetik a nyomozást.

A feltételezések szerint a juharfa megrongálása az elmúlt tíz napban történhetett, ugyanis a fürdési szezon lezárultával a strand már bárki által ingyen látogatható, ilyenkor már nem alkalmaznak biztonsági őröket.

A juharfának szinte semmi esélye a túlélésre, mert belülről mérgezték meg.

Reményteli kísérlet

Tavaly novemberben is hasonló eset történt a településen: akkor egy ismeretlen elkövető körbefűrészelte a csopaki strand legnagyobb, 80 éves tölgyfáját.

Öröm az ürömben, hogy jó esély van a tölgy megmenekülésére – írja a likeBalaton.hu. Az önkormányzat rögtön a barbár cselekedet után segítséget kért a Soproni Egyetem Erdőművelési és Erdővédelmi Intézetétől. A szakértők tavasszal oltóvesszőkkel próbálták serkenteni a fa nedvkeringését, és bár korábban még sosem próbáltak ekkora tölgyet átoltással megmenteni, most úgy néz ki, hogy sikerülhet a kísérlet.

Címlapkép: Illusztráció (MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ez is érdekelhet

képcím

Itt van a legjobb balatoni strandok listája

képcím

Kitalálod, melyik ország fővárosában járunk? Kvíz

képcím

A csendes gyilkos, ami csak Magyarországon évente 13 ezer ember...