Gyerekrablás: meleg pingvinpár rabolt el szüleitől egy fiókát

Startlap - Startlap
Szerencsére megoldódott az 'ügy'.

A szülők elmentek úszni, addig jött egy meleg pár és csak úgy magához vette a csemetéjüket – mindez a „pingvintársadalomban” történt a dániai Odense állatkertben.

A gondozóik szerint azt hihették, hogy nem megfelelően nevelik a kicsinyüket, ezért rabolták el a szülőktől. A fióka apja valóban nem törődött túlzottan kicsinyével, valószínűleg az ő feladata lett volna vigyázni rá, amíg az anyuka csobban egyet – ő egyébként kifejezetten védelmező szülő.

Az állatkerti dolgozók úgy döntöttek, hogy az anya és az apa nem keresi a fiókát, akkor „adoptálhatja” a meleg pár, de aztán egy nap múlva rádöbbenhettek, hogy valaki hiányzik és egy kis csetepaté után visszakerült hozzájuk a „gyerek”.

Eddig több mint 1500 állatfajnál mutattak ki homoszexuális jelenlétet, vannak leszbikus, meleg és biszexuális párok is. Például a pingvinek 10 százaléka meleg, és a párok gyakran örökbe fogadnak árva fiókákat, de tojásokat is lopkodtak már hasonló céllal. A törpekakaduknál 40 százalék a melegek aránya, a törpecsimpánzok 80 százaléka pedig mindkét nemet kedveli.

 

 

 

Pingvindrama: Unge genforenes med forældre

Nyt i sagen om den kidnappede pingvin! 🐧 Efter et døgn måtte vores dyrepasser Sandie gribe ind for at få ungen tilbage til sine forældre. Det udløste en kamp blandt de to pingvinpar, men som erstatning for ungen har Sandie givet de to hanner et pingvinæg, som de kan passe i stedet. Nu er der igen fred og idyl i pingvinanlægget.😄

Közzétette: Odense Zoo – 2018. szeptember 25., kedd

Ez is érdekelhet

képcím

Egy pályakezdő tanár nyílt levele Orbán Viktornak: "A...

képcím

A kormány 30 évre titkosította, hogy mi történt a...

képcím

Zalatnay Sarolta nehezen barátkozott meg lánya másságával