A kormány 30 évre titkosította, hogy mi történt a Pegasus-ügyről szóló nemzetbiztonsági ülésen

Startlap - Startlap
Az ülést összehívó bizottsági elnök, a jobbikos Stummer János ahelyett, hogy mi hangzott el, csak azt sorolta fel, hogy mi nem. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormány 30 évre titkosította, hogy mi történt a Pegasus-ügyről szóló nemzetbiztonsági ülésen

Az ülést összehívó bizottsági elnök, a jobbikos Stummer János ahelyett, hogy mi hangzott el, csak azt sorolta fel, hogy mi nem. Bővebben.

Kövér kikapcsolta a DK-s Arató mikrofonját, miután az Alaptörvény kukába dobásáról beszélt

Arató Gergely kimerítette az alkotmányos rend elleni uszítást, “és nem szeretném, ha szervezkedéssé fajulna” – tette hozzá Kövér László. Mi történt? Ebből a cikkből megtudhatod. 

Orbán Viktor bakizott a parlamentben

Ahogy az talán már a fentiekből is kiderült, megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. Orbán Viktorelső felszólalóként mindent a legnagyobb rendben talált, a gazdaság süvít, a vírusra készen állunk, kormány remekül dolgozik, csak Soros György ne volna. Az ellenzéki megszólalók kommentárjaként Kövér László remekelt: Gyurcsány Ferencre egy sóhajtással reagált, “édes istenem, ne hagyj el”, Jakab Péter drámai, szakpolitikai elemeket nélkülöző beszédére pedig csak annyit mondott, “azt a betyárját”. Bővebben.

Huszonéves fiatalok haltak meg vasárnap este Dunaújvárosban, büntetőeljárás indult

Súlyos autóbaleset történt, az érintett jármű szabályosan kettészakadt az ütközés következtében. Fotók és további részletek itt.

Az influenzavírus is mutálódik

WATFORD/Mirrorpix/Mirrorpix via Getty Images

De a vakcina segít, a Semmelweis Egyetem mindenkinek javasolja az oltást. Hogyan lehet megkülönböztetni a koronavírus delta variánsának, és az influenzavírusnak a tüneteit? Mitől függ, hogy milyen erős lesz az idei influenzaszezon? Lehetséges, hogy a jövőben a koronavírus veszi át az influenza helyét? Ezekre a kérdésekre válaszol ebben a cikkbendr. Szabó Attila, az intézmény klinikai rektorhelyettese.

Nagy számok, régiós és országos legek, fényes burkolatok és sok-sok szürke: elkészült a Hungexpo, megmutatták, mire költöttek 55 milliárdot

Ha a stadionok mezőnyében nézzük a beruházást, csak a Puskás Aréna volt ennél drágább, az eredmény viszont látványos lett. Fürjes Balázs, a projekt kormányzati felelőse pedig állítja, ez most egy olyan beruházás, ami valóban megtérül. Hétfőn sajtóbejárást tartottak a helyszínen. Íme.

Kovács Zoltán: Minden készen áll a világkiállításra

A Nemzetköz Eucharisztikus Kongresszushoz hasonlóan a rendezést az Operatív törzs felügyeli. Részletek.

Találtak egy nőt a horvát tengerparton, akinek fogalma sincs róla, hogy kicsoda

A titokzatos asszony, akire egy szinte megközelíthetetlen partszakaszon figyeltek fel, tökéletesen beszél angolul, és amikor egy papírlapot és tollat adtak a kezébe, rajzolt egy zongorát. A különös esetről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Az egészségügyi veszélyek miatt elhalasztják a Könyvfesztivált

MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése fél éven át dolgozott az esemény előkészítésén, mégsem vállalják a kockázatot. További információkért katt ide.

Ledöbbentek a tudósok: méhraj csípett halálra kihalófélben lévő pingvineket

A dél-afrikai Simon’s Town város tengerpartján 63 veszélyeztetett pingvin tetemét fedezték fel, döglött méhekkel együtt. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Orbán Viktor: Megáll-e Oroszország, ha legyőzi Ukrajnát?