A kormány 30 évre titkosította, hogy mi történt a Pegasus-ügyről szóló nemzetbiztonsági ülésen

Startlap - Startlap
Az ülést összehívó bizottsági elnök, a jobbikos Stummer János ahelyett, hogy mi hangzott el, csak azt sorolta fel, hogy mi nem. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormány 30 évre titkosította, hogy mi történt a Pegasus-ügyről szóló nemzetbiztonsági ülésen

Az ülést összehívó bizottsági elnök, a jobbikos Stummer János ahelyett, hogy mi hangzott el, csak azt sorolta fel, hogy mi nem. Bővebben.

Kövér kikapcsolta a DK-s Arató mikrofonját, miután az Alaptörvény kukába dobásáról beszélt

Arató Gergely kimerítette az alkotmányos rend elleni uszítást, “és nem szeretném, ha szervezkedéssé fajulna” – tette hozzá Kövér László. Mi történt? Ebből a cikkből megtudhatod. 

Orbán Viktor bakizott a parlamentben

Ahogy az talán már a fentiekből is kiderült, megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. Orbán Viktorelső felszólalóként mindent a legnagyobb rendben talált, a gazdaság süvít, a vírusra készen állunk, kormány remekül dolgozik, csak Soros György ne volna. Az ellenzéki megszólalók kommentárjaként Kövér László remekelt: Gyurcsány Ferencre egy sóhajtással reagált, “édes istenem, ne hagyj el”, Jakab Péter drámai, szakpolitikai elemeket nélkülöző beszédére pedig csak annyit mondott, “azt a betyárját”. Bővebben.

Huszonéves fiatalok haltak meg vasárnap este Dunaújvárosban, büntetőeljárás indult

Súlyos autóbaleset történt, az érintett jármű szabályosan kettészakadt az ütközés következtében. Fotók és további részletek itt.

Az influenzavírus is mutálódik

WATFORD/Mirrorpix/Mirrorpix via Getty Images

De a vakcina segít, a Semmelweis Egyetem mindenkinek javasolja az oltást. Hogyan lehet megkülönböztetni a koronavírus delta variánsának, és az influenzavírusnak a tüneteit? Mitől függ, hogy milyen erős lesz az idei influenzaszezon? Lehetséges, hogy a jövőben a koronavírus veszi át az influenza helyét? Ezekre a kérdésekre válaszol ebben a cikkbendr. Szabó Attila, az intézmény klinikai rektorhelyettese.

Nagy számok, régiós és országos legek, fényes burkolatok és sok-sok szürke: elkészült a Hungexpo, megmutatták, mire költöttek 55 milliárdot

Ha a stadionok mezőnyében nézzük a beruházást, csak a Puskás Aréna volt ennél drágább, az eredmény viszont látványos lett. Fürjes Balázs, a projekt kormányzati felelőse pedig állítja, ez most egy olyan beruházás, ami valóban megtérül. Hétfőn sajtóbejárást tartottak a helyszínen. Íme.

Kovács Zoltán: Minden készen áll a világkiállításra

A Nemzetköz Eucharisztikus Kongresszushoz hasonlóan a rendezést az Operatív törzs felügyeli. Részletek.

Találtak egy nőt a horvát tengerparton, akinek fogalma sincs róla, hogy kicsoda

A titokzatos asszony, akire egy szinte megközelíthetetlen partszakaszon figyeltek fel, tökéletesen beszél angolul, és amikor egy papírlapot és tollat adtak a kezébe, rajzolt egy zongorát. A különös esetről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Az egészségügyi veszélyek miatt elhalasztják a Könyvfesztivált

MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése fél éven át dolgozott az esemény előkészítésén, mégsem vállalják a kockázatot. További információkért katt ide.

Ledöbbentek a tudósok: méhraj csípett halálra kihalófélben lévő pingvineket

A dél-afrikai Simon’s Town város tengerpartján 63 veszélyeztetett pingvin tetemét fedezték fel, döglött méhekkel együtt. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán szerint "egyszerű és primitív", ahogy Kijev pénzt kér

képcím

Fotókon az 53-as főúton történt tragikus baleset

képcím

Orbán szerint nyugaton terjed a neomarxista ideológia