Egy pályakezdő tanár nyílt levele Orbán Viktornak: "A hajléktalanság peremén egyensúlyozom"

Startlap - Startlap
Tanári mosdóból lopott vécépapír, penészes szuterénlakás, üres tészta ebédre. "Az Ön édesanyja pedagógusként is dolgozott. Ha most lenne az Ön édesanyja fiatal tanár, tőle is sajnálná a tisztességes megélhetéshez szükséges fizetést?" - kérdezi a miniszterelnöktől. Esti hírösszefoglaló.

Egy pályakezdő tanár nyílt levele Orbán Viktornak: “A hajléktalanság peremén egyensúlyozom”

Szinte kizárólag üres tésztán/rizsen élek, mert másra nem futja, akárhogy spórolok. Előfordult már, hogy a tanári WC-ből hoztam el egy WC-papírt, mert nem volt pénzem otthonra venni. […] Volt már olyan, hogy csak azért mentem el egy kiállításmegnyitóra, hogy ott jóllakhassak végre pogácsával.

Kétszakos tanári mesterdiplomával, két nyelvvizsgával, hatalmas lelkesedéssel és szerény igényekkel lépett a pályára. A fiatal pedagógus most egy penészes szuterénlakásban él, amit befűteni is alig tud, és azt kérdezi a miniszterelnöktől: “ha most lenne az Ön édesanyja fiatal tanár, tőle is sajnálná a tisztességes megélhetéshez szükséges fizetést?”. Íme a levél.

Szijjártó Péter szerint “egy jól koordinált akció keretében megtámadták a kazah államot”

Mintegy száz magyar állampolgár tartózkodik Kazahsztánban, közülük nyolcvanan egy energetikai cég alkalmazottai, kimenekítésük azonban nehézségekbe ütközik – közölte videós bejelentkezésében a külügyminiszter. Orbán Viktor hétfőn kifejezte szolidaritását az ország elnöknek, ahol a legfrissebb hírek szerint több mint 160 ember halt meg az egy hete tartó tüntetések során. Videó és további részletek itt.

Már a Felvidéken is a Békemenetre készülnek: “Kifejezzük támogatásunkat Orbán Viktornak és a nemzeti kormánynak”

A Szövetség Magyar Közösség Pártja Orbán Viktor felhívására buzdítja híveit a felvonulásra, vezetőjük nem titkolja, hogy a kormányváltás számukra azért nem indokolt, mert rengeteg pénz érkezik Magyarországról. Az esemény kapcsán azonban az is kiderült, hogy “nem minden szlovákiai magyar Fidesz-szimpatizáns”. Bővebben.

Gattyán György nyílt levélben bizonygatja az ellenzéknek, hogy igenis jót akar, ezért tárgyaljanak vele

MTI/Koszticsák Szilárd

Az ország pornómilliárdosa, aki novemberben álláshirdetésben kereste jelöltjeit, majd egy olyan szakértőt igazolt le magának, aki az Index bedöntésében is közreműködött, kész felajánlani a szolgálatait az ellenzéknek, ezért megküldte a terveit és javaslatait, öt pontra bontva. Íme.

Mártha Imre: “Ahogy a sajtóban is megjelent, pár éve ide költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István. Szoktunk integetni, nagyon rendesek”

Az elmúlt tíz év alatt az összes nyaralásom nem került annyiba, mint a NER kedvenc magángépével egy kör Budapest felett.

A kormánymédia teljeskörű lejárató kampányt indított az egyesített budapesti közműcég vezetője ellen, aki annak idején az MVM élén állt, ahova viszont még Orbán Viktor nevezte ki. “Megdöbbentett, hogy a Petőfi Rádióban, egy állami tulajdonú zenei csatornán az óránkénti hírekben téma vagyok” – mondja Mártha Imre, azt is részletesen ecsetelve, hogy milyen titkos megfigyelést folytattak ellene, hazugságokat és manipulált fotókat terjesztenek.  “Tekintélyes” fizetéseit nem tagadja, sem vagyonát, a paksi bővítésről pedig az a véleménye, “ne csináljunk őrültséget”. Interjú a Bentley-től a közművekig.

1,3 milliárdért utaztatja egy cég Schmidt Mária lapra szerelhető történelemhamisító kiállítását

Egyetlen indulóként nyerték meg a feladatot, hogy a Terror Háza Múzeum vándorkiállítását országszerte bemutassák. A feladatot nagyban megkönnyíti, hogy a történelmi tévedésekben és (olykor vicces) csúsztatásokban bővelkedő anyag könnyedén sokszorosítható, hiszen néhány felkasírozott tablóból áll az egész. Bővebben.

Ferenc pápa “öngyilkossági kísérletnek” nevezte az oltás visszautasítását

A katolikus egyházfő soha még ilyen határozottan nem állt ki a koronavírus elleni vakcinák mellett. Míg egyes tengerentúli egyházi vezetők éppen az erkölcsökre hivatkozva hirdetik az oltásellenességet, Ferenc pápa szerint mindenkinek erkölcsi kötelessége beoltania magát. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A leszakadó jégtábláról menekülő pingvin csatájánál nem fogsz már jobb dolgot látni a mai napon

Harminc másodpercbe sűrített cukiság, izgalom és boldog egymásra találás a világ egyik legjobbfej állatával a főszerepben, egyenesen az antarktiszi partiőrség jóvoltából. Videó.

Melegedő macskák okoztak zavart Elon Musk űrinternetében

Nem várt hibát, és egyben aranyos jelenetet okozott a kanadai időjárás, Musk önfűtő antennái és négy macska találkozása. Fotó.

Leleplezik a Bermuda-háromszög titkait

Getty Images/Bettmann/Contributor

Háromrészes dokusorozat készült a legendák övezte helyszínről, amelyet hétfőtől vetítenek a magyar tévénézők számára. A műsorban szakértők igazolják változatos módszerekkel, hogy nem mágikus történések, hanem triviális jelenségek és emberi hibák állnak a Bermuda-háromszög legrejtélyesebb tragédiák mögött is. Részletek.

(Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...