Kiemelt Hírek 2020. június 15.

Fotón, ahogyan kisbabát mentenek a tűzoltók a vasárnapi viharban

Startlap Kiemelt Hírek 2020. június 15.
Tűzoltók mentettek ki egy csecsemőt egy elárasztott házból Gyúrón a vasárnapi vihar után. Hírösszefoglaló.

Csecsemőt kellett kimenteni a vasárnapi viharban, egy nő életét vesztette

A katasztrófavédelem segítségét kérte egy háromgyerekes család a Fejér megyei Gyúrón vasárnap, miután a heves esőzés miatt villámárvíz alakult ki a településen, és így több helyen fél méter magas víz hullámzott. A víz elöntötte a család házát. A drámai mentésről, amely során egy kisbabát is ki kellett menteni  fotók is készültek.

Veszprém megyében halálos áldozatot is követelt a heves eső, Tótvázsonyban egy nőt elsodort a megáradt patak, az életét a mentőszolgálat munkatársai nem tudták megmenteni. A megrázó részletek itt olvashatók a tragédiáról. 

Pelenkák, betétek, tamponok és ürülék: így folyt a szennyvíz a tízezrek által lakott Ráckevei Dunába a vasárnapi zápor után

Rátay András készített a vasárnapi zápor után a Ráckevei Duna (RSD) legtetejénél egy videót, ahol az az úgynevezett Népjóléti árok folyik bele a Duna-ágba, ami egyben a Csatonázási Művek Dél-Pesti Szennyvíztisztítójának kifolyója is. Fontos infó, hogy ez az a helyszín, ahol nap mint nap kajak-kenusok, hobbievezősök, vízitúrázók, horgászok, telektulajdonosok és helyi lakosok ezrei, tízezrei érintkeznek fizikailag is a vízzel. 

A látvány elég brutális, és ha a hangos kommentárokkal együtt nézzük meg, még inkább. 

Karácsony: Fontosabb a tűzijáték, mint a Lánchíd?

Karácsony Gergely Facebook-oldalán reagált a 24.hu cikkére, amely szerint az Orbán-kormány többet szán idén az augusztus 20-ai grandiózus ünnepre, mint a Lánchíd felújítására – és ebben még nincs benne a tűzijáték ára. Hogy mit írt pontosan a főpolgármester, arra itt találod a választ. 

Kemenesi Gábor virológus: Ne most menjünk nyaralni

Kemenesi Gábor, a Koronavírus Kutató Akciócsoport tagja szerint a járvány ugyan jelenleg takaréklángon ég, ám fontos, hogy továbbra is óvatosak legyünk. Szerinte nem szabad elfelejteni, hogy a járvány még nem múlt el – sőt, szerinte SARS-CoV-2 vírus nem fog eltűnni a világból, amíg nem fejlesztenek ki ellene egy hatásos vakcinát. A szakember a hvg.hu-nak adott interjút, részletek itt. 

Már használt bútorokat is lehet venni az Ikeában

Fotó: iStock

Június 15-én Magyarországon is elindítja a Bútorok második élete elnevezésű használt bútor szolgáltatását. A lehetőség mindenki számára nyitott, hogy visszavigye használt, de biztonságos és jó állapotban lévő IKEA bútorait. Hogyan hogyan tudsz te is eladni, illetve vásárolni, azt ebben a cikkben találod

Vágó István kiborult az ATV-re, bojkottálja mostantól

„Na, most lett elegem” – írta ki a Facebookra Vágó István, hogy nem kíván tovább szerepelni az ATV műsoraiban. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja a Heti Napló vasárnapi adásán háborodott fel. Részletek itt

150 métert zuhant és szörnyethalt a sziklamászó világbajnok

Vasárnap sziklamászás közben szenvedett halálos balesetet a franciák 16 éves junior világbajnoka, Luce Douady. A fiatal mászónőről itt olvashatsz bővebben. 

Már nem sokáig kell kibírnunk a zord időt

A hét első felében még egy sekély ciklon alakítja időjárásunkat, amely gyakori felhősödést és esőket okoz. A hét vége felé már több napsütésre és erősödő nappali felmelegedésre számíthatunk. Itt találod a részletes időjárás-jelentést,  napról napra

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon