Megérkeztek az első fotók a leégett román panzióról

Startlap - Startlap
Vendégekkel teli panzió gyulladt ki a dél-romániai Prahova megyében kedden, hatan bennégtek. A tüzet eloltották, de két eltűntet még keresnek a hatóságok. A román sajtó szerint a leégett panzió tulajdonosa, Cornel Dinicu a 2000-es években a bukaresti alvilág ismert figurája volt.

Frissítés: Kedd délutánig négy felnőtt és egy gyerek holttestét találták meg, további három eltűnt – két gyerek és egy fiatal férfi – után kutatnak, keresésüket az éjszaka folyamán is folytatják, de “minimális az esély”, hogy még életben találják őket.

Vendégekkel teli panzió gyulladt ki a dél-romániai Prahova megyében kedden. A tüzet eloltották. A korábbi hírek szerint hatan bennégtek, és két eltűntet még keresnek a hatóságok – közölte a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

A News.ro beszámolója szerint a tűz kedden reggel keletkezett Tohani településen. A kétszintes, fából készült épületben gyorsan elharapóztak a lángok, a földszinten lakók időben kimenekültek, de az emeleti vendégek egy részét még keresik.

A ISU frissített adatai szerint a panzióban 26-an tartózkodtak, közülük nyolcat nyilvánítottak eltűntnek. Virgiliu Nanu, Prahova megye prefektusa korábban az Antena 3 hírtelevíziónak elmondta, hogy öt felnőttet és három gyereket keresnek a tűzoltók. Egy felnőtt és egy gyerek holttestét közben megtalálták, majd újabb négy szénné égett holttestet hoztak ki a romok közül a tűzoltók. Két eltűntet továbbra is keresnek.

A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU Prahova) által köreadott képen tűzoltók küzdenek a lángokkal egy kigyulladt panziónál a dél-romániai Tohani településen 2023. december 26-án.

A tűzben egy 48 éves nő és egy 16 éves fiú enyhébb égési sérüléseket szenvedett, őket a ploiesti-i kórházba szállították.

A lángokat többórás erőfeszítés árán sikerült megfékezni, de a tűzoltók a helyszínen maradtak és a további lehetséges áldozatok után kutatnak. A mentést nehezítette, hogy a tűz hatására az épület tetőzete beomlott, a lángok mintegy ezer négyzetméteren pusztítottak. A vendégházban turisták és a tulajdonos ismerősei tartózkodtak.

A bukaresti alvilágból ismert férfi a tulajdonos

A Prahova megyei törvényszéki ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás gyanújával indított bűnvádi eljárást, a helyszínen a bukaresti országos kriminológiai intézet szakemberei vizsgálódnak.

Az ISU közlése szerint a vidéki vendéglátóhelynek nem volt tűzvédelmi engedélye, legutóbb 2019-ben ellenőrizték a szakemberek, amikor több rendellenességet találtak. Arról nincsenek információk, hogy a működtetők azóta orvosolták-e ezeket.

A román sajtó szerint a leégett panzió tulajdonosa, Cornel Dinicu a 2000-es években a bukaresti alvilág ismert figurája volt, több botrány is fűződik a nevéhez, amelyekben rendőrök és magas rangú politikusok is érintettek voltak.

Címlapkép:

Ez is érdekelhet

képcím

Román miniszterelnök: sosem lesz "semmilyen Székelyföld"...

képcím

Fotókon a brutális budapesti tűzeset - kedd éjjel csaptak fel a...

képcím

Nyolc évvel később kiderült, ki ölte meg a jánoshalmi...