Kiemelt Hírek 2020. december 03.

Földi László megfejtette a Szájer-ügyet

Startlap Kiemelt Hírek 2020. december 03.
Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója szerint Szájer titkos­szolgálati akció áldozata lett. Hírösszefoglaló.

Földi László: Szájer Józsefről “minden titkos­szolgálat tudta, hogy a nemi identitását tekintve hová tartozik”

Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója a Hír Tv-nek, majd a Magyar Nemzetnek adott interjújában is azt valószínűsítette, Szájer József egy titkos­szolgálati akció áldozata lett. Ha kíváncsi vagy, Földi szerint mi volt az akció valódi célja, ide kattints.

Kihirdették, mennyivel emelkednek a nyugdíjak

Jövőre indul a 13. havi nyugdíj visszaépítése, egy heti plusz nyugdíjat kapnak az érintettek 2021 februárjában. Az emelkedés mértéke nem meglepetés, ha eddig mégsem hallottál volna róla, ebből a cikkből megismerheted a pontos számot.

Lehet megoldás a magyar-lengyel vétóra

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (j) megbeszélést folytat Varsóban 2020. november 30-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Megkerülheti a magyarokat és a lengyeleket az Európai Bizottság. A Financial Times értesülései szerint egy speciális megoldással cseleznék ki a vétót. A részletekért erre a linkre kattints.

Tízmilliókat bukhat orgiabotránya miatt Szájer József

Kiszámolták, hogy nagyságrendileg mekkora összegtől esik el a szerda este már a Fideszből is kilépett Fidesz-alapító. A pontos számokat itt találod.

A Mi Hazánk mögött lapul a magyar politika legnagyobb adományozója, a párt titkolózik róla

Egy Zámbori Zsolt nevű rejtélyes férfi milliókat tolt bele Toroczkai László pártjába, és nem ő az egyetlen komoly adományozó.

Szigorú szabály jön: így utazhatunk Ausztriába

Ausztriában a koronavírus-járvány terjedése miatt november 17-e óta tartó rendkívüli korlátozásokat december 7-én ugyan enyhítik, de csak egyes területeken és a karácsonyi időszakra szigorú beutazási korlátozásokat vezetnek be, ami a Magyarországról érkezőket is érinti. A részleteket itt találod.

Belehalt a koronavírus szövődményeibe Valéry Giscard d’Estaing volt francia elnök

JACQUES DEMARTHON / AFP

Kilencvennégy éves korában meghalt Valéry Giscard d’Estaing volt francia elnök – jelentette be az Elysée-palota szerda este. A meggyőződéses európai politikus 1974 és 1981 közötti elnöki időszakához fűződik a francia demokrácia és társadalom modernizálása. Politikai pályájának főbb állomásait a lenti cikkből ismerheted meg.

Hiába a magyar ellenállás, az Ensz leszedte a legveszélyesebb drogok listájáról a füvet

Még a lengyel kormány is támogatta a besorolás enyhítését, de ebben az ügyben Budapest Pekinggel és Moszkvával tartott. Részletek.

Videót küldött a Hold felszínéről a kínai szonda, már gyűjti a mintákat

A kínai állami televízió közzétette azokat a képsorokat, amelyen a Csang’o-5 keddi landolását, valamint a mintavételi folyamatokat láthatjuk. A felvételt itt nézheted meg.

Ízelítőt kapunk a mediterrán télből

A következő napokban a Földközi-tenger térségéből egyre enyhébb és gyakran nedves léghullámok áramlanak fölénk. Az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb, csapadékosabb időre van kilátás. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon