Kiemelt Hírek 2018. június 20.

Flip-top, 2 in 1 - itt vannak a legmenőbb laptop-újdonságok

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 20.
A technológia egyik leglátványosabban fejlődő ága még nagyobb fokozatra kapcsolt.

A számítógépek piaca rendkívüli gyorsasággal fejlődik, és egyre gyakrabban kell előállni újdonságokkal a gyártóknak, ha meg akarják tartani a piacukat az okostelefonok előretörésével szemben. A hordozható személyi számítógépek fejlődésének egyik lehetséges iránya a használati kényelem fejlesztése, illetve a gép sokoldalúságának kialakítása.

Fotó: Youtube

Lassan már tíz éve is lesz talán, amikor az első laptopgyártók előálltak a megfordítható tetejű, érintőképes használati módot is lehetővé tevő, fejlett monitorral rendelkező gépekkel.

Nagy előretörés volt ez, hiszen a hordozható gépek út közben való használatát nagyon megnehezítette a nyitott helyzetben levő gépek instabilitása, például az ölben való használat során.

Fotó: Youtube

A 360º-ban kifordítható kijelző lehetővé teszi, hogy a gépet, mint egy noteszt összehajtsuk és egyetlen felületen végezzük el a navigációt, a programok használatát, a gépelést vagy rajzolást.

A napjainkban piacra kerülő flip-top vagy flip típusmegjelölésű laptopok már gyakran nem csak érintőképernyővel büszkélkedhetnek, hanem rajzolóceruza is tartozik hozzájuk.

Mivel gyakori, hogy az ilyen jellegű gépeket grafikus, rajzos programokkal dolgozók használják, illetve a filmkezelő és vágóprogramok futtatása is kifejezetten kényelmes rajtuk. A gyártók ezeket a gépeket általában nagy kapacitásúra tervezik, és programkínálat terén is igyekeznek kitenni magukért.

A 2 in 1 gépek annyiban különböznek a kifordítható flip gépektől, hogy a kijelző leválasztható a billentyűzetről, így külön tabletként is használható. Ezek a gépek billentyűzettel együtt is nagyon könnyűek, leválasztva pedig ultrakönnyű, mindenben a csúcstechnológiát hozó tabletekként használhatók.

Sok esetben a táblagéphez különleges, multifunkcionális állványt is mellékel a gyártó, hogy ne csak fektetve vagy kézben tartva, hanem igény szerinti szögben is feltámasztható legyen a gép. Így kényelmesen nézhetünk rajta filmet, böngészhetünk receptet főzés közben, vagy használhatjuk a videochatet úgy, hogy közben a kezünk szabad marad.

Keresés az oldalon