Flip-top, 2 in 1 - itt vannak a legmenőbb laptop-újdonságok

A technológia egyik leglátványosabban fejlődő ága még nagyobb fokozatra kapcsolt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-20 12:00

Fotó: Youtube

A számítógépek piaca rendkívüli gyorsasággal fejlődik, és egyre gyakrabban kell előállni újdonságokkal a gyártóknak, ha meg akarják tartani a piacukat az okostelefonok előretörésével szemben. A hordozható személyi számítógépek fejlődésének egyik lehetséges iránya a használati kényelem fejlesztése, illetve a gép sokoldalúságának kialakítása.

Fotó: Youtube

Lassan már tíz éve is lesz talán, amikor az első laptopgyártók előálltak a megfordítható tetejű, érintőképes használati módot is lehetővé tevő, fejlett monitorral rendelkező gépekkel.

Nagy előretörés volt ez, hiszen a hordozható gépek út közben való használatát nagyon megnehezítette a nyitott helyzetben levő gépek instabilitása, például az ölben való használat során.

Fotó: Youtube

A 360º-ban kifordítható kijelző lehetővé teszi, hogy a gépet, mint egy noteszt összehajtsuk és egyetlen felületen végezzük el a navigációt, a programok használatát, a gépelést vagy rajzolást.

A napjainkban piacra kerülő flip-top vagy flip típusmegjelölésű laptopok már gyakran nem csak érintőképernyővel büszkélkedhetnek, hanem rajzolóceruza is tartozik hozzájuk.

Mivel gyakori, hogy az ilyen jellegű gépeket grafikus, rajzos programokkal dolgozók használják, illetve a filmkezelő és vágóprogramok futtatása is kifejezetten kényelmes rajtuk. A gyártók ezeket a gépeket általában nagy kapacitásúra tervezik, és programkínálat terén is igyekeznek kitenni magukért.

A 2 in 1 gépek annyiban különböznek a kifordítható flip gépektől, hogy a kijelző leválasztható a billentyűzetről, így külön tabletként is használható. Ezek a gépek billentyűzettel együtt is nagyon könnyűek, leválasztva pedig ultrakönnyű, mindenben a csúcstechnológiát hozó tabletekként használhatók.

Sok esetben a táblagéphez különleges, multifunkcionális állványt is mellékel a gyártó, hogy ne csak fektetve vagy kézben tartva, hanem igény szerinti szögben is feltámasztható legyen a gép. Így kényelmesen nézhetünk rajta filmet, böngészhetünk receptet főzés közben, vagy használhatjuk a videochatet úgy, hogy közben a kezünk szabad marad.

Mai nap hírei

Elmarad a Fradi BL-meccse

eurosport.hosszabbitas.hu6 órája

Több százezer csirkét kell levágni a koronavírus-járvány miatt Nagy-Britanniában

agroinform.hu11 órája

Eltűnik és szétrobban a föld Szibériában

mezohir.hu12 órája

Baloldali rémálom: Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc együtt ünnepelt

demokrata.hu13 órája

Orrspray-vel a koronavírus ellen?

napidoktor.hu13 órája

Vujity Tvrtko: Eljött a búcsú ideje

femcafe.hu14 órája

Tokár Tomi átélte minden szülő rémálmát: 3 hónapos kisfia kórházba került

joy.hu17 órája

Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatásáról

168ora.hu19 órája