Kiemelt Hírek 2018. június 17.

Filmajánló: ma este Eddie Murphy túszokat ment a tévében

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 17.
Két túsz között: az Eddie Murphy főszereplésével készült akció-vígjátékot - melynek eredeti címe: Metro - gyakran kritizálták azzal, hogy vígjátéknak nem elég vidám, és a nevettető képességéről híres fekete színész részvétele ellenére műfaji besorolásától függetlenül sötét hangvételben, komoly témákat feszeget.

Eddie Murhpy valóban a vidám műfaj nagy öregjeként él a köztudatban, gyermekkora óta szórakoztatja a közönséget, kezdetben saját történetekkel, majd filmes karrierje során, zömében vígjátékokkal. Ennek ellenére nem ez az egyetlen próbálkozása, hogy komolyabb vizek felé terelje a karrierjét.

A Két túsz között történetének alapja klasszikus zsaru-sztori: a főszereplő Scott Roper, aki rábeszélőképességét kamatoztatja a rendőrség szolgálatában, vagyis túszejtőket győz meg arról, hogy mondjanak le a terveikről és engedjék szabadon áldozataikat. Sajnos tehetsége és sikeressége ellenére meggyűlik a baja az egyik bűnözővel, aki csak azért, hogy borsot törjön az orra alá, megöli Roper volt kollégáját és barátját. Roper üldözőbe veszi a kegyetlen bűnözőt. A hajszában új társa, Kevin McCall mesterlövész lesz a segítsége. A két férfi az izgalmas és fordulatos üldözés során megosztja egymással saját mestersége fortélyait.

Murphy társát, a mesterlövészt Michael Rapaport alakítja, a szociopata bűnöző szerepében pedig Michael Wincottot láthatjuk. A dicsérő kritikák elsősorban Murphy lendületességét éltetik, hozzátéve, hogy láthatóan lubickol a szerepében. Az aprólékosan kidolgozott nagy akciójelenetek és a sziporkázó párbeszédek szórakoztatóvá és izgalmassá teszik a filmet.

2018. június 17. (vasárnap)

22:20

RTL Klub 

Keresés az oldalon